Cyberverzekeringen

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Een verdacht mailtje dat binnenkomt waarin je medewerker nét te snel op een link klikt, een bedrijfslaptop die gestolen wordt uit de auto of een werktelefoon die gehackt wordt doordat je met de openbare WIFI in de trein verbonden bent. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Zelfs zo vaak dat er meer digitale inbraken zijn dan woninginbraken.

Eén op de drie mkb-bedrijven in Nederland wordt geconfronteerd met een hack of aanval van cybercriminelen. Samen met je adviseur bekijk je de cyberrisico's die jij loopt, welk deel hiervan je zelf wilt dragen en welk deel je wilt verzekeren. Lees meer over wat cybercrime is en hoe je je bedrijf ertegen beschermt.

Wat is een cyberverzekering?

Een zakelijke cyberverzekering, soms ook wel cybercrimeverzekering genoemd, dekt cyberincidenten. Je bedrijf loopt verschillende cyberrisico's. Je kunt denken aan een medewerker die verkeerde software installeert waardoor je computersysteem tijdelijk platligt. Maar ook aan cyberaanvallen zoals phishing e-mails, DDoS-aanvallen, ransomware en computervirussen.

Wat dekt een cyberverzekering? Met een cyberverzekering ben je verzekerd tegen schade door cyberincidenten. Heb je de cyberrisico's van je bedrijf goed in beeld? Quintes helpt je graag bij het vergroten van je digitale weerbaarheid.

Waarom een cyberverzekering bij Quintes?

Wanneer je de digitale beveiliging hoog op de agenda zet, kom je vanzelf uit bij de verzekeringsvraag. Want ook met een goede digitale beveiliging, is de kans op een cyberincident niet helemaal weg. Dat je dan kan terugvallen op een cyberverzekering maakt enorm veel uit voor je overlevingskansen. Quintes helpt je niet alleen met het beperken van mogelijke financiële gevolgen van een data-lek, verlies of inbreuk, maar ook met de impact van reputatieschade en IT-gevolgen. Een cyberverzekering bij Quintes kan je het beste zien als een combinatie van een traditionele verzekering en professionele consultancy.

“Wat valt er nou bij mij te halen?”

Dat horen wij vaak. Helaas ontstaat cyberschade niet alleen door kwade opzet van cybercriminelen. Ook kan je zelf of één van je medewerkers er per ongeluk voor zorgen dat er iets misgaat met data of het functioneren van de digitale systemen. Bij datalekken is eigen onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis zelfs in de meeste gevallen de oorzaak. Cybercriminelen beperken zich niet tot alleen de grote bedrijven. Juist zzp'ers en mkb-bedrijven zijn een makkelijke prooi voor cybercriminelen.

Wat kost het je als je een dag of zelfs weken niet kunt werken? De productie plat ligt? Al je klant- of patiëntgegevens op straat liggen? En wat is het je waard om te voorkomen dat dat gebeurt?

Wat kan je zelf doen?

Je kan zelf ook maatregelen nemen om de schade van cybercrime zoveel mogelijk te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig maken van back-ups van al je gegevens, antivirussoftware te gebruiken en je medewerkers te voorzien van relevante trainingen.

Maak een afspraak met een van onze specialisten voor een gesprek over de cyberrisico’s en de verzekeringsoplossingen.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Maak een afspraak met onze servicedesk. Onze collega’s plannen vervolgens een afspraak in bij onze adviseur.

Maak een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.