ma 05 dec. 2022

Heb jij al een vergelijking gemaakt voor je zorgverzekering?

Om van zorgverzekering te switchen heb je nog een paar weken. Uiterlijk 31 december 2022 moet je je huidige polis hebben opgezegd om een nieuwe zorgverzekering te sluiten.


Vergelijken kan lonen

De tendens in Nederland is dat we een beetje ‘zorg moe’ zijn geworden. Ieder jaar zien we de premie voor de basisverzekering stijgen, dus de gedachte is al snel dat een besparing op de kosten niet aannemelijk is. Toch kan een vergelijking van de diverse zorgverzekeringen tot een lagere premie leiden.


Ondanks dat de basisverzekering bij iedere zorgverzekeraar dezelfde dekking kent, zit er wel degelijk verschil in premie in.


Aanvullende verzekering

Wil je meer dan alleen een basisverzekering, dan kun je extra vergoedingen bijverzekeren via de aanvullende dekkingen, denk aan fysiotherapie of tandartskosten. Doordat je bij de ene verzekeraar wel een korting krijgt op deze aanvullende verzekeringen en bij de ander niet (of een lagere korting), kun je ook hierop de nodige euro’s besparen.


Let wel op welke basisverzekering je kiest

Wij hebben het al vaker gezegd dat een lage premie geen goede drijfveer is voor de keuze van je zorgverzekering. Kijk altijd goed naar je zorgbehoefte. Welke zorg heb jij nodig?


Let ook op bij de keuze van de basisverzekering. Veel maatschappijen kennen een budgetpolis (of selectpolis). Dit is een natura basisverzekering die qua dekking gelijk is aan iedere andere natura basisverzekering, maar waarbij de verzekeraar bijvoorbeeld minder zorgverleners heeft gecontracteerd. Ook de vergoeding voor zorg die je afneemt bij een niet-gecontracteerde zorgverlener is vaak lager dan bij de gewone basisverzekering (natura). Het is verstandig om hier goed naar te kijken.


Wil je zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat en wil je hier ook volledige vergoeding voor krijgen, dan is de restitutiepolis de juiste basisverzekering voor jou. Deze kent geen beperking als het gaat om zorgverleners. Jij bepaalt zelf waar je naartoe gaat.


Wij helpen met je keuze

Onze Quintes adviseurs helpen je graag met het maken van een keuze. Neem contact met ons op en bepaal samen welke verzekering past bij jouw zorgbehoefte. Wil je liever zelf een vergelijking maken? Ga dan naar onze vergelijker.