ma 13 jun. 2022

Heb jij je vakantieplannen al gemaakt? Hier moet je op letten.

De meeste coronabeperkingen zijn geschrapt en de zomervakantie komt in zicht. Daarmee is de vakantie voorpret voor veel Nederlanders begonnen: vier op de vijf landgenoten hebben namelijk vakantieplannen.


Veel vakantiegangers gaan niet heel ver weg, ze blijven in Europa. Sterker nog, de meesten zijn van plan om af te reizen naar een bestemming in Nederland. Daarmee zou ons eigen land voor het derde jaar op rij de meest populaire bestemming zijn.


Reisverzekering
Bij het maken van vakantieplannen hoort ook het regelen van de reisverzekering. Daar is dan ook weer steeds meer animo voor. Zo’n reisverzekering is er in twee varianten: een kortlopende en een doorlopende. De eerste sluit je af voor een specifieke periode, van de andere kun je gedurende het gehele jaar gebruik maken.


Kleine lettertjes
Wat er onder de dekking van de verzekering valt en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn, kan van polis tot polis verschillen. Daarom is het verstandig om de kleine lettertjes goed te lezen. Dat geldt ook als je al jaren dezelfde doorlopende reisverzekering heeft. Enerzijds omdat de voorwaarden aangepast kunnen zijn, maar ook omdat je inmiddels misschien andere risico’s loopt tijdens je vakantie.


Corona-regels
Omdat verzekeraars een coronabesmetting niet langer als een onzeker voorval beschouwen, kan dat gevolgen hebben voor de dekking van jouw reisverzekering. Zo dekt de ene maatschappij kosten rondom quarantaine-verplichting wel, de andere niet. Controleer dit dus goed!


Annuleringsdekking
Met een annuleringsdekking krijg je – een deel van – de kosten van je reis vergoed als jouw vakantie opeens niet kan doorgaan. Hiervoor moet uiteraard wel een dringende reden zijn, zoals bijvoorbeeld ziekte van één van de leden van het reisgezelschap of een overlijden in de familie.


Medische kosten
Mocht je medische kosten maken tijdens je vakantie, dan worden die in principe gedekt door je zorgverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden die kosten volgens de in Nederland geldende tarieven. Meestal is dat voldoende, maar in sommige landen zijn de kosten van zorg een stuk hoger. In dat geval moet je het verschil zelf betalen. Soms kun je hiervoor terugvallen op een vergoeding van een aanvullende reisverzekering.


Meer informatie
Heb je vragen over je doorlopende reisverzekering of wil je een nieuwe reisverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van de beste reisverzekering voor jouw situatie.