do 16 feb. 2023

Moeten we niet stoppen met het afsluiten van de ongevallen inzittendenverzekering?

Als men een nieuw of ander voertuig koopt, dient het voertuig verzekerd te worden. Naast de standaard keuze WA, WA beperkt casco of WA allrisk dekking zijn er aanvullende dekkingen zoals een ongevallen inzittenden- of een schadeverzekering inzittenden als het om een auto gaat. Bij een motor zijn dat de ongevallen opzittenden- en de schadeverzekering opzittenden.


Waar heb je de verzekering voor nodig?


Als je bij een aanrijding betrokken bent geraakt en daarbij zou jij of één van je medepassagiers gewond raken, dan kan je als bestuurder bij de zorgverzekeraar terecht voor de kosten en de medepassagiers kunnen het claimen op je WA dekking. Dit laatste geldt ook voor beschadigde spullen. Hierbij maakt het niet uit of het ongeval jouw schuld is of niet.


De uitkering van de schade inzittenden verzekering komt nog boven op dat van de zorgverzekeraar of dat van de WA dekking van het voertuig. Je ontvangt dus een extra uitkering voor letselschade of schade aan eigendommen.


Wat zijn de verschillen?Conclusie:


Bij een ongeval kunnen de uitkeringen tussen een ongevallen- en een schadeverzekering inzittenden verzekering dusdanig uit elkaar liggen, dat het voor jou te allen tijde beter zal zijn om een schadeverzekering voor inzittenden verzekering af te sluiten. En in geval van een motor of ander tweewielig motorvoertuig een opzittenden dekking.


Advies nodig?

Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust contact met mij op, Rob van Zwieten, via rob.van.zwieten@quintes.nl om je persoonlijk te laten informeren.