di 07 feb. 2023

Opvallende regels voor je wintersport vakantie naar Italië

Als je binnenkort op wintersport gaat in Italië, moet je rekening houden met een aantal opvallende regels.


Sinds 1 januari 2022 ben je in Italië verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) te hebben als je op wintersport gaat. Voldoe je daar niet aan? Dan kun je een boete van € 100 tot € 150 krijgen samen met intrekking van je skipas. Dit geldt niet voor langlaufers.


Het is vaak mogelijk om tegelijk met je skipas een aansprakelijkheidsdekking te kopen. Als je als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt, is dit niet nodig. Je moet als skiër alleen wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Dit doe je via een Confirmation of Cover.


Wat is een Confirmation of Cover?


Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon (vaak een gezinslid) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover.


Heb je wel de juiste dekking?


Als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt is het verstandig om eerst even de voorwaarden te controleren voordat je op vakantie gaat. De dekking moet gelden voor de gehele wereld of in ieder geval Europa. Let wel op uitsluiting in de voorwaarden, bijvoorbeeld wintersporten onder invloed van alcohol.


Helmplicht


Daarnaast heeft Italië ook een helmplicht. In sommige landen is er een helmplicht voor kinderen tot 15 jaar. In Italië is er een helmplicht tot 18 jaar.


Heb je twijfels over je dekking of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op we kijken graag even met je mee.


Lees meer van onze wintersport tips hier.