ma 12 jun. 2023

Reisverzekering voor weekend weg in eigen land

Op vakantie!


Je wilt natuurlijk het liefste dat je vakantie zorgeloos en ontspannen verloopt. Of het nu gaat om een stedentrip naar London, een verre strandvakantie met het vliegtuig of een roadtrip in Italië. Een goede reisverzekering mag niet ontbreken. Maar wist je dat het ook belangrijk is om een reisverzekering te hebben wanneer je een weekendje weg gaat in eigen land?


Reisverzekering voor een buitenlandse reis
Een reisverzekering wordt vaak afgesloten voor een buitenlandse reis. Door de dekking precies af te stemmen op jouw wensen, heb je een pakket dat bij je past en er voor zorgt dat je verzekerd bent tegen schade of ongeval tijdens je vakantie. En mocht er iets gebeuren, dan kun je 24 uur per dag onze alarmcentrale inschakelen. Zij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt en helpen je bijvoorbeeld om een terugreis te regelen of met advies en hulp ter plaatse.


Reisverzekering voor vakantie in eigen land
Maar het is ook belangrijk om een reisverzekering te hebben wanneer je in Nederland een (korte) vakantie boekt, zoals een weekend weg. Ook in eigen land kun je te maken krijgen met diefstal of schade van spullen. Bijvoorbeeld als je je camera laat vallen of wanneer je tas gestolen wordt in een onbewaakt ogenblik. Heel vervelend als dat gebeurt, maar met een reisverzekering wordt deze schade wel vergoed! Of wanneer jij of jouw kinderen per ongeluk schade aan het vakantiehuisje of de hotelkamer veroorzaken. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt hier geen dekking voor. Met een reisverzekering ben je wel gedekt voor deze schade.


Ga je vaker op reis? Of ontdek je Nederland door bijvoorbeeld meerdere weekendjes weg te boeken? Dan adviseren wij je om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je heerlijke vakantie in binnen- of buitenland goed verzekerd is. Ook wanneer je onverwacht een weekendje weg in eigen land boekt.


En hoe zit het dan met een dagje weg?
Wat neem je allemaal mee als je een dagje naar een pretpark, de dierentuin of een museum gaat? Waarschijnlijk is de waarde van die spullen hoger dan je je realiseert. Maar wat nu als je portemonnee wordt gestolen of je camera kapot valt? Ben je dan wel verzekerd?


Het is een hardnekkig misverstand dat je bezittingen tijdens een dagje weg zijn verzekerd via je doorlopende reisverzekering. Zo'n verzekering keert namelijk pas uit als je kunt aantonen dat je elders hebt overnacht of als je een reservering voor tenminste één nacht kunt laten zien. Een dagje uit valt daar dus niet onder. Een uitzondering hierop kan een dagje naar het buitenland zijn.


Wil je toch zonder zorgen met je dure spullen ook in Nederland op pad? Dan kun je kiezen voor een buitenhuisdekking op je inboedelverzekering. Of je sluit een speciale elektronica- of kostbaarhedenverzekering af. Zo zijn je bezittingen ook tijdens een dagje uit verzekerd.


Wij helpen je graag met het zoeken naar de verzekering die het beste bij je past. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.