ma 11 apr. 2022

Welke autoverzekering past het best bij jou?

Lang niet elke autobezitter heeft zijn vierwieler optimaal verzekerd. Dat geldt zeker als je auto al wat ouder is. Het kan dan interessant zijn om de dekking ervan te verlagen. Toch is dit niet altijd de beste keuze.
Met elk jaar dat verstrijkt en elke kilometer die je rijdt, wordt je auto minder waard. Als je jouw (bijna) nieuwe auto vijf, zes jaar geleden hebt gekocht, is dat waardeverschil aanzienlijk. Daardoor is ook het financiële risico kleiner als je de auto zou moeten vervangen, bijvoorbeeld omdat deze total loss raakt door een ongeluk.


Toch een hogere dekking?
Als jouw auto die leeftijd heeft, kan het interessant zijn om de allriskverzekering om te zetten naar een wettelijke aansprakelijkheid (WA) met beperkt casco. Toch is dit lang niet altijd het beste advies, soms is het juist slim om voor een hogere dekking te kiezen. Als er slechts een paar euro premieverschil is, bijvoorbeeld. Of als je auto nog altijd een flinke waarde heeft.


Lage dagwaarde
Als de auto een jaar of tien, elf is, kun je overwegen om hem alleen nog te verzekeren voor WA. Vaak is de dagwaarde van de auto dan zo laag, dat een uitgebreidere verzekering weinig zin heeft. In dat geval kunnen je premie-euro’s dus weggegooid geld zijn, zelfs als je schade krijgt.


Auto’s én mensen verschillen
De ene auto is de andere niet en natuurlijk verschillen ook mensen van elkaar. Heb je weinig reserves om eventuele kosten aan jouw auto zelf te betalen? Wil je in geval van schade liever geen onvoorziene kosten hebben? Ook dan kan het slimmer zijn om je auto uitgebreider te verzekeren.


Autoverzekering op maat
De best passende autoverzekering is daarom altijd een persoonlijke keuze. Heb je hulp nodig bij die keuze of vind je het prettig als iemand de mogelijkheden en alternatieven voor je op een rij zet? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag bij het vinden van een autoverzekering op maat.