ma 23 jan. 2023

Zakenreis vraagt om speciale verzekering

Voor je vakanties heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten. Maar die verzekering biedt geen dekking voor zakenreizen. Ga je als ondernemer de grens over, kies dan voor een zakelijke reisverzekering. Die kan apart afgesloten worden of koppel je aan je gewone reisverzekering.


De risico’s van een zakenreis zijn anders dan die van een privévakantie. De dekking van een zakenreisverzekering is daarom ook anders. Voor een zakenreis neem je bijvoorbeeld een laptop mee met belangrijke bestanden. Wanneer die gestolen wordt, is de schade veel aanzienlijker dan wanneer het om een privélaptop gaat. Een zakelijke reisverzekering heeft daarom vaak een extra uitgebreide dekking voor laptops, telefoons en tablets.


Onverwachte gebeurtenissen
Maar niet alleen je bagage moet anders verzekerd worden. Als je tijdens de zakenreis onverwacht ziek wordt, wil je een vervanger laten overkomen. Wanneer je door een ongeval te laat bij je klant dreigt te komen, wil je direct een taxi of vervangend vervoer. En als zich een noodsituatie voordoet, wil je zo snel mogelijk terug kunnen naar Nederland omdat je nodig bent in je bedrijf. Als ondernemer heb je in dergelijke situaties dus hulp nodig. Een zakenreisverzekering verzekert gebeurtenissen die kunnen leiden tot schade aan je bedrijf en zal je daarom sneller en gerichter helpen.


Verschillende keuzemogelijkheden
Je kunt je zakenreis op verschillende manieren verzekeren. Zo kunt je een aparte verzekering afsluiten. Dat kan eenmalig zijn als je maar weinig voor je bedrijf naar het buitenland gaat. Gaat je vaker als ondernemer de grens over, dan is een doorlopende zakelijke reisverzekering handiger. Wat ook kan, is dat je geen losse zakelijke reisverzekering afsluit, maar je particuliere reisverzekering uitbreidt met een dekking voor zakenreizen. Veel verzekeraars bieden die mogelijkheid. Je hoeft dan niet meer uit te zoeken bij wie je je schadeclaim indient. Wel zo handig als je de zakenreis combineert met een vakantie.


Individueel of collectief
De derde keuze die je kunt maken, is of je een individuele of een collectieve reisverzekering wilt. Onder een collectieve verzekering vallen alle mensen die voor je bedrijf reizen onder de polis, inclusief stagiairs en externen. En particulier zijn ook al je gezinsleden tijdens de vakantiereis verzekerd.


Hoe je je buitenlandse reizen verzekert, hangt dus sterk af van de mate waarin je buitenlandse reizen maakt, of die ook privé of alleen zakelijk zijn en voor wie de verzekering moet gaan gelden. Neem contact op met ons kantoor om dat te bespreken. Wij zoeken dan uit waar je de best passende dekking en de laagste premie krijgt.