Aansprakelijkheidsverzekering MKB

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Onmisbaar voor je bedrijf: een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als jijzelf of één van je medewerkers schade berokkent aan bijvoorbeeld één van de klanten, is het prettig om te kunnen terugvallen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zo voorkom je dat je voor onverwachte hoge kosten komt te staan.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je tegen materiële schade die door jou of een werknemer is veroorzaakt. Ook persoonlijke (letsel)schade is verzekerd binnen deze aansprakelijkheidsverzekering bedrijven, evenals productaansprakelijkheid.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) is een verzekering die specifiek is ontworpen om bedrijven in het MKB-segment te beschermen tegen aansprakelijkheidsclaims. De aansprakelijkheidsverzekering voor MKB biedt dekking voor schade aan eigendommen van derden of letsel aan personen die kunnen optreden als gevolg van de bedrijfsactiviteiten.

Hoewel er overeenkomsten zijn tussen een aansprakelijkheidsverzekering voor het MKB en die voor zzp'ers, zijn er ook enkele belangrijke verschillen. Een van de belangrijkste verschillen is het bedrijfsformaat. Terwijl zzp'ers individuele ondernemers zijn, omvat het MKB bedrijven met meerdere werknemers en vaak een grotere operationele omvang.

Daarnaast kunnen de risico's en behoeften van een MKB-bedrijf anders zijn dan die van een zzp'er. Een MKB-bedrijf kan te maken hebben met complexere bedrijfsactiviteiten, grotere aansprakelijkheidsrisico's en mogelijk meer personeel. Hierdoor kan de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor het MKB uitgebreider zijn dan die voor een zzp'er. Voor meer informatie over aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp'ers, bekijk ons artikel over: Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp.

AVB verzekering

Een AVB-verzekering, ook wel aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven genoemd, is een belangrijke verzekering voor bedrijven. Deze verzekering biedt dekking tegen aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit schade aan eigendommen van derden of letsel aan personen tijdens de bedrijfsactiviteiten. Een AVB-verzekering beschermt bedrijven tegen de financiële gevolgen van dergelijke claims, inclusief de kosten van juridische verdediging. Het is van essentieel belang voor bedrijven, ongeacht hun omvang of sector, omdat het hen helpt om zich te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen en mogelijke financiële tegenslagen. Met een AVB-verzekering kunnen bedrijven met vertrouwen opereren, wetende dat ze gedekt zijn in geval van aansprakelijkheidssituaties. Het is raadzaam om een AVB-verzekering af te sluiten die aansluit bij de specifieke risico's en behoeften van het bedrijf, zodat ze optimaal beschermd zijn tegen potentiële aansprakelijkheidskwesties.

Financiële risico's vermijden

Omdat het bij aansprakelijkheidsstelling vaak om grote bedragen gaat, is een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar voor elk bedrijf. Wij helpen je graag bij het inventariseren van de risico's die de onderneming loopt en het vaststellen van de beste dekkingsvorm.

Voordelen van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  • Dekking van aansprakelijkheidsstelling bij materiële- en persoonlijke (letsel)schade.
  • Ook dekking bij productaansprakelijkheid.
  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden.
  • Extra: neem de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op in het totaalpakket bedrijfsverzekeringen en profiteer van extra premievoordeel.

Wij helpen je je risico's in kaart te brengen

Je kunt je vast en zeker voorstellen dat een analyse van de risico’s van jouw bedrijf heel belangrijk is. Zo kan het zijn dat voor jouw onderneming het raadzaam is ook de volgende verzekeringen af te sluiten:

Ben je op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.