Asbestverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Een verzekering voor asbestschade en -risico's is een verzekering die specifiek bedoeld is om de kosten te dekken die gepaard gaan met asbestsanering en eventuele schade die kan ontstaan door asbesthoudende materialen in gebouwen. Het afsluiten van een dergelijke zekering kan complex en uitdagend zijn, vooral omdat asbesthoudende materialen worden beschouwd als een hoog risico op het gebied van gezondheid en veiligheid. Verzekeraars zijn daarom vaak terughoudend om een verzekering tegen asbestschade aan te bieden of bieden alleen dekking aan tegen zeer hoge premies. In dit artikel lees je meer over verzekeringen en hoe Quintes je kan helpen met een gepaste verzekering.

Waar kan asbest zitten?

Tot aan 1994 werd asbest nog veel gebruikt in het bouwen van huizen en panden. Daarom komt de grondstof nog veel voor in oudere gebouwen of producten, zoals vloerbedekkingen, schoorsteenpijpen en apparaten. Maar asbest kan ook voorkomen in oude huishoudelijke apparaten die warmte uitstralen of aan warmte worden blootgesteld zoals haardrogers en strijkijzers. De enige manier om te weten of een product of materiaal asbest bevat, is door een materiaalanalyse uit te laten voeren door specialisten.

Asbestdaken

Asbesthoudende materialen werden veel gebruikt in de bouw vanwege hun brandwerende en isolerende eigenschappen. Dit is de reden dat asbest vaak voorkomt op daken van oudere gebouwen, vooral in de agrarische sector. Hoewel asbestdaken nog steeds aanwezig zijn in veel gebouwen, is het gebruik van asbest in de bouw inmiddels verboden vanwege de gezondheidsrisico's.

Asbestdaken zijn kwetsbaar voor beschadiging en kunnen leiden tot het vrijkomen van asbestvezels, die een gevaar vormen voor de gezondheid en het milieu. Bovendien kan het verwijderen van asbesthoudende hoge kosten met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om asbestdaken te verzekeren om de financiële risico's te beperken in geval van schade of sanering. Het verzekeren van asbestdaken kan zelfs verplicht zijn bij de aankoop of verkoop van een gebouw. Een verzekering biedt dekking tegen de kosten van sanering, schadeherstel en aansprakelijkheid.

Kun je asbest verzekeren?

Het is mogelijk om asbest te verzekeren, maar het kan een uitdaging zijn om de juiste dekking te vinden. Asbesthoudende materialen worden door verzekeraars vaak beschouwd als een hoog risico op het gebied van gezondheid en veiligheid. Hierdoor zijn verzekeraars vaak terughoudend om een verzekering aan te bieden of bieden alleen dekking aan tegen zeer hoge premies. Bovendien is elke situatie uniek en vereist het een zorgvuldige beoordeling om de juiste dekking te bepalen. Een asbestschadeverzekering valt onder een opstalverzekering.

Opstalverzekering voor asbest

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan het gebouw dekt, zoals schade door brand, storm of inbraak. Het verzekert in principe de fysieke structuur van het gebouw, inclusief de fundering, muren, dak, ramen en deuren.

De dekking van asbestschade hangt af van de polisvoorwaarden van de opstalverzekering. In de meeste gevallen zal de opstalverzekering schade aan het gebouw dekken, inclusief schade die veroorzaakt wordt door asbest. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade aan het dak waarin asbest is verwerkt, of schade aan de muren of vloeren waarin asbest is verwerkt. De polisvoorwaarden kunnen verschillen per verzekeraar, een adviseur zoals Quintes kan je helpen met het uitzoeken hiervan.

Asbest verzekeren via Quintes

Als verzekeringsadviseur is Quintes gespecialiseerd in het adviseren van klanten over diverse agrarische verzekeringen. Met onze deskundige kennis van de markt en ervaring op het gebied van agrarische verzekeringen kunnen we klanten helpen bij het vinden van de juiste asbestschadeverzekering tegen een gepaste premie.

Door te werken met een verzekeringsadviseur als Quintes, krijg je deskundig advies over welke verzekering het beste past bij jouw specifieke situatie en behoeften. Wij komen persoonlijk bij je langs om de situatie te beoordelen en je verder te helpen. Dit kan je veel tijd, moeite en geld besparen in vergelijking met het proberen om zelf een asbestschadeverzekering te vinden en af te sluiten.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.