Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is jouw bedrijf uitstekend verzekerd voor de financiële gevolgen van verkeerde adviezen en beroepsfouten.

Quintes helpt je met een scherpe premie en deskundige begeleiding. Meer weten? Neem eenvoudig contact op met onze adviseurs via het formulier op deze pagina.

Het belang van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Werk je in een adviserend beroep? Dan kan een fout van jou of één van jouw werknemers grote gevolgen hebben. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen vermogensclaims als gevolg van bijvoorbeeld verkeerde adviezen.

Voor wie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor iedereen die in zijn beroep een belangrijke adviserende taak heeft, zoals bijvoorbeeld een advocaat, een notaris, een bedrijfsadviseur of een arts. Naast de vermogensschade zijn ook eventuele verweerkosten gedekt binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Het verschil tussen een beroepsaansprakelijkheid en een bedrijfsaansprakelijkheid

Veel ondernemers denken met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) alle eventuele aansprakelijkheden af te dekken. Dit is een groot misverstand: een AVB dekt geen beroepsaansprakelijkheid! Terwijl grote schades juist vaak ontstaan bij zaken die verband houden met beroepsaansprakelijkheid.

Voordelen van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

  • Dekking van beroepsaansprakelijkheid bij vermogensschade als gevolg van verkeerde adviezen.
  • Ook juridische kosten van eventueel verweer worden vergoed.
  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden.

Wat is er verzekerd?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is ontworpen om professionals te beschermen tegen financiële verliezen die voortkomen uit claims van klanten of derden als gevolg van vermeende fouten, nalatigheid of verzuim in hun professionele diensten.

Wel verzekerd

Aansprakelijkheidsclaims

Dit omvat financiële bescherming tegen claims van klanten of derden wegens beweerde fouten, nalatigheid, verkeerde adviezen, of verzuim bij het verlenen van professionele diensten.

Juridische verdedigingskosten

De verzekering dekt doorgaans de kosten voor juridische verdediging als je betrokken raakt bij een geschil dat onder de dekking valt, zelfs als de claim ongegrond is.

Schadevergoeding

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan eigendommen van derden of financiële verliezen als gevolg van jouw professionele diensten, kan de verzekering deze schadevergoedingen dekken.

Kosten voor schadeherstel

Dit omvat kosten om eventuele fouten of schade te herstellen als dat mogelijk is, om verdere financiële verliezen te minimaliseren.

Niet verzekerd

Opzettelijke wangedrag

Opzettelijke of frauduleuze handelingen worden doorgaans niet gedekt.

Geschillen buiten de dekking

Claims die buiten de dekking van de polis vallen, worden niet vergoed. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden te begrijpen om te weten welke aanspraken worden gedekt.

Strafrechtelijke vervolging

Kosten in verband met strafrechtelijke vervolging vallen doorgaans buiten de dekking.

Schade aan eigen bedrijf

Schade aan jouw eigen bedrijfseigendommen wordt over het algemeen niet gedekt door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaanprakelijkheidsverzekering afsluiten via Quintes

Het is van cruciaal belang om de specifieke voorwaarden en uitsluitingen in jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering te begrijpen. Dit kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en het type polis dat je hebt.

Bij Quintes begrijpen we dat professionals in diverse vakgebieden, te maken kunnen krijgen met aansprakelijkheidsclaims die hun financiële stabiliteit en reputatie kunnen bedreigen. Daarom bieden wij gespecialiseerde ondersteuning bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) die is afgestemd op jouw specifieke beroep en behoeften. Neem vandaag nog contact op met Quintes en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het afsluiten van een BAV die voldoet aan jouw specifieke eisen, voor gemoedsrust en professionele bescherming.

Veelgestelde vragen over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

1. Voor wie is een BAV bedoeld?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn bedoeld voor een breed scala aan professionals, waaronder advocaten, consultants, artsen, architecten, ingenieurs, en meer. Iedereen wiens beroep diensten omvat waarbij professionele adviezen worden gegeven, kan baat hebben bij een BAV.

2. Wat zijn de kosten van een BAV?

De kosten van een BAV variëren afhankelijk van jouw beroep, dekking, en andere factoren.

3. Kan ik mijn BAV aanpassen naarmate mijn bedrijf groeit of verandert?

Ja, je kunt doorgaans jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) aanpassen naarmate jouw bedrijf groeit of verandert. In feite is dit een verstandige praktijk, omdat de verzekeringsdekking moet aansluiten bij de evoluerende behoeften van jouw bedrijf.

4. Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is niet wettelijk verplicht in Nederland. Er is geen algemene wettelijke vereiste dat professionals, een BAV moeten hebben.

Regelmatig eisen opdrachtgevers dat u deze verzekering heeft.

5. Kan ik een BAV afsluiten als ik als zzp'er of mkb'er?

Ja, als zzp'er (zelfstandige zonder personeel) of mkb'er (midden- en kleinbedrijf) kun je zeker een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) afsluiten. Sterker nog, voor veel zelfstandige professionals en kleine bedrijven is het sterk aanbevolen om een BAV te overwegen, omdat ze vaak persoonlijk aansprakelijk zijn voor de diensten die ze aanbieden.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.