Een verdacht mailtje dat binnenkomt waarin je medewerker nét te snel op een link klikt, een bedrijfslaptop die gestolen wordt uit de auto of een werktelefoon die gehackt wordt doordat je met de openbare WIFI in de trein verbonden bent. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Zelfs zo vaak dat er meer digitale inbraken zijn dan woninginbraken. Eén op de drie mkb bedrijven in Nederland wordt geconfronteerd met een hack of aanval van cybercriminelen.
Eén op de drie mkb-bedrijven in Nederland wordt geconfronteerd met een hack of aanval van cybercriminelen. Samen met je adviseur bekijk je het risico dat jij loopt, welk deel hiervan je zelf wilt dragen en welk deel je wilt verzekeren.
Met een cyberverzekering ben je verzekerd tegen schade door cyberincidenten, zoals diefstal of ransomware. Heb je de cyberrisico's van je bedrijf goed in beeld? Quintes helpt je graag bij het vergroten van je digitale weerbaarheid.
Wat is een cyberverzekering?
Een zakelijke cyberverzekering, soms ook wel cybercrimeverzekering genoemd, dekt cyberincidenten. Je bedrijf loopt verschillende cyberrisico's. Je kunt denken aan een medewerker die verkeerde software installeert waardoor je computersysteem tijdelijk platligt. Maar ook aan cyberaanvallen zoals phishing e-mails, DDoS-aanvallen, ransomware en computervirussen.
Waarom een cyberverzekering bij Quintes?
Wanneer je de digitale beveiliging hoog op de agenda zet, kom je vanzelf uit bij de verzekeringsvraag. Want ook met een goede digitale beveiliging, is de kans op een cyberincident niet helemaal weg. Dat je dan kan terugvallen op een cyberverzekering maakt enorm veel uit voor je overlevingskansen. Quintes helpt je niet alleen met het beperken van mogelijke financiële gevolgen van een data-lek, verlies of inbreuk, maar ook met de impact van reputatieschade en IT-gevolgen. Een cyberverzekering bij Quintes kan je het beste zien als een combinatie van een traditionele verzekering en professionele consultancy.
“Wat valt er nou bij mij te halen?”
Dat horen wij vaak. Helaas ontstaat cyberschade niet alleen door kwade opzet van cybercriminelen. Ook kan je zelf of één van je medewerkers er per ongeluk voor zorgen dat er iets misgaat met data of het functioneren van de digitale systemen. Bij datalekken is eigen onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis zelfs in de meeste gevallen de oorzaak. Cybercriminelen beperken zich niet tot alleen de grote bedrijven. Juist zzp'ers en mkb-bedrijven zijn een makkelijke prooi voor cybercriminelen.
Wat zijn data en systemen jou waard?
Wat kost het je als je een dag of zelfs weken niet kunt werken? De productie plat ligt? Al je klant- of patiëntgegevens op straat liggen? En wat is het je waard om te voorkomen dat dat gebeurt?
Neem daarom contact op met een van onze specialisten voor een gesprek over de cyberrisico’s en de verzekeringsoplossingen.