Garageverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Als eigenaar van een autobedrijf begrijp je als geen ander de complexiteit van de automotive wereld. Jouw garage is niet zomaar een bedrijf; het is een plek waar klanten vertrouwen op jouw expertise en diensten. Om je bedrijf te beschermen tegen onverwachte situaties, is er de garageverzekering. Deze verzekering is speciaal ontworpen om de unieke risico's van autobedrijven aan te pakken en biedt een stevige basis van bescherming.

Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen via ons eenvoudige formulier op deze pagina. Plan met ons een afspraak in als je advies nodig hebt of gewoon meer wilt weten over hoe Quintes jou kan ondersteunen.

Wat is een garageverzekering en voor wie is dit geschikt?

Een garageverzekering is een speciaal ontworpen verzekeringsproduct dat bedrijven in de autobranche beschermt tegen diverse risico's die verband houden met hun activiteiten. Het doel is om financiële bescherming te bieden tegen situaties die kunnen leiden tot schade aan voertuigen, eigendommen, aansprakelijkheidsclaims en andere onvoorziene gebeurtenissen.

De garageverzekering is geschikt voor een breed scala aan professionals en bedrijven, waaronder:

 • Autoreparatiebedrijven: Werkplaatsen die reparaties en onderhoud aan voertuigen uitvoeren, zoals mechanische werkzaamheden, carrosserieherstel en schilderwerk.
 • Autodealers: Bedrijven die nieuwe en gebruikte voertuigen verkopen, leasen of verhuren.
 • Garages: Werkplaatsen die zich richten op specifieke diensten, zoals banden, uitlaten, remmen, etc.
 • Carrosseriebedrijven: Specialistische werkplaatsen die schade aan de carrosserie van voertuigen herstellen.
 • Autowasstraten: Bedrijven die voertuigen wassen en schoonmaken.
 • Autoverhuurbedrijven: Ondernemingen die voertuigen verhuren aan particulieren en bedrijven.

Een garageverzekering op maat via Quintes

Bij Quintes begrijpen we dat elk autobedrijf uniek is, met zijn eigen specifieke behoeften en uitdagingen. Daarom geloven we sterk in het belang van een garageverzekering op maat. Een standaard verzekering kan vaak niet volledig voldoen aan de complexiteit van je bedrijf, en daarom werken onze gespecialiseerde adviseurs nauw met je samen om een verzekering te creëren die naadloos aansluit op jouw situatie. Neem contact met ons op voor meer informatie en voor een passend advies.

De voordelen van de garageverzekering

Een garageverzekering biedt veel meer dan alleen bescherming tegen mogelijke risico's. Het is een investering in de toekomst van je autobedrijf en een waarborg voor je gemoedsrust. Naast het afwenden van financiële risico's, zijn er andere waardevolle voordelen verbonden aan deze verzekering.

 1. Bedrijfscontinuïteit: Onverwachte gebeurtenissen kunnen je bedrijfsactiviteiten verstoren. Met de juiste garageverzekering kun je snel herstellen en je bedrijf draaiende houden, zelfs in moeilijke tijden.
 1. Klantvertrouwen: Een goed verzekerd autobedrijf straalt vertrouwen uit naar klanten. Het laat zien dat je voorbereid bent op mogelijke situaties en dat hun voertuigen in veilige handen zijn.
 1. Wettelijke vereisten: In veel gevallen zijn bepaalde verzekeringen wettelijk verplicht voor autobedrijven. Een garageverzekering zorgt ervoor dat je aan deze vereisten voldoet, zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijke boetes of sancties.
 1. Risicobeheer: Met de expertise van Quintes kun je mogelijke risico's identificeren en beheren. Dit kan leiden tot betere besluitvorming en preventieve maatregelen om schade te voorkomen.
 1. Financiële stabiliteit: Een goed opgebouwde verzekering beschermt niet alleen je bedrijf, maar ook je financiële stabiliteit. Het minimaliseert de impact van mogelijke tegenvallers op je bedrijfsresultaten en kapitaal.

De dekking van een garageverzekering

Een garageverzekering biedt een uitgebreide dekking om autobedrijven te beschermen tegen diverse risico's die verband houden met hun activiteiten. Het is van groot belang om de specifieke polisvoorwaarden van je Garageverzekering te begrijpen voordat je een claim indient. Een professionele verzekeringsadviseur zoals Quintes kan je helpen om inzicht te krijgen in wat wel en niet wordt gedekt, en om de juiste dekking te kiezen op basis van de behoeften van je autobedrijf.

Wat wordt wel gedekt?

Schade aan Voertuigen: De verzekering dekt schade aan voertuigen die zich in de zorg of verantwoordelijkheid van het bedrijf bevinden. Dit omvat zowel de eigendommen van klanten als bedrijfsvoertuigen.

Aansprakelijkheid: Als het bedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor letsel aan personen of schade aan eigendommen van derden, biedt de verzekering dekking voor juridische kosten en schadevergoedingen.

Diefstal en Vandalisme: Schade of verlies als gevolg van diefstal, inbraak of vandalisme aan voertuigen of eigendommen van het bedrijf wordt doorgaans gedekt.

Natuurschade: Zoals brand, blikseminslag, overstroming of storm.

Vervoer van voertuigen: Als het bedrijf voertuigen vervoert (bijvoorbeeld voor reparaties), kan de verzekering dekking bieden voor schade die tijdens het vervoer ontstaat.

Wat wordt meestal niet gedekt?

Opzettelijke schade: Schade veroorzaakt door opzettelijke handelingen of fraude van het bedrijf wordt doorgaans uitgesloten van de dekking.

Normale slijtage: Slijtage en onderhoudswerkzaamheden worden meestal niet gedekt, omdat deze als normaal bedrijfsrisico worden beschouwd.

Bestaande schade: Schade die al bestond voordat de verzekering werd afgesloten, wordt meestal niet gedekt.

Gebrek aan onderhoud: Schade als gevolg van gebrek aan regulier onderhoud kan worden uitgesloten van de dekking.

Opgelegde boetes: Boetes en boetes opgelegd door overheidsinstanties worden meestal niet gedekt.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.