Landbouw- en werkmaterieelverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Heb je een agrarisch bedrijf of een bedrijf in grond- water- of wegenbouw? Dan heb je waarschijnlijk een aardig kapitaal aan land- en werkmaterieel, zoals tractoren, shovels, graafmachines, hoogwerkers, mobiele kranen en/of heftrucks.

Elke machine met een eigen kenteken ben je verplicht minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid, of ze nu van het erf af gaan of niet. Maar omdat het om kostbaar materieel gaat, is het vaak verstandig om ook dekkingen voor andere schades af te sluiten. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan onderstaande uitbreidingen?

Uitbreiding Brand en Storm

Met deze uitbreiding is je werkmaterieel ook verzekerd voor schade als gevolg van brand en storm.

Beperkt casco

Wanneer je kiest voor beperkt casco, is ook schade als gevolg van ontploffing, blikseminslag, diefstal en ruitbreuk verzekerd.

Volledig casco

Kies je voor de volledige cascodekking, dan vergoedt de verzekeraar ook schade aan het materieel die door eigen schuld is ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van botsen, slippen, omslaan en te water raken.

Uitgebreid casco

Deze variant biedt naast de volledig cascodekking tevens schade door constructie-, materiaal- en fabricagefouten, inclusief de fout of het gebrek zelf. Deze dekking is alleen mogelijk wanneer het materieel jonger is dan vijf jaar.

Extra dekkingen

Je kan de polis verder uitbreiden met dekkingen voor beschadigingen aan andere eigendommen die jou of je bedrijf toebehoren, ondergrondse eigendommen (denk aan leidingen en kabels), vergoeding van kosten voor vervangend materieel en uiteraard rechtsbijstand.

Schadeverzekering inzittenden

Overweeg daarnaast om een schadeverzekering inzittenden af te sluiten. Deze verzekering dekt schade die inzittenden van het materieel oplopen. Zeker mocht je aansprakelijk worden gesteld voor medische kosten, blijvende invaliditeit of overlijden, kunnen de schadebedragen enorm zijn.

Een dergelijke verzekering is altijd maatwerk. Wil je weten wat voor jou de beste oplossing is om je landbouw- of werkmaterieel te verzekeren? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.