Opstalverzekering (asbest)

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Het kan lastig zijn om te bepalen welke dekking er precies geboden wordt voor asbestschade en welke aanvullende verzekeringen er eventueel nodig zijn. Daarnaast kunnen de premies en voorwaarden per verzekeraar sterk verschillen. Het is daarom erg handig om de hulp van een verzekeringsadviseur in te schakelen die gespecialiseerd is in agrarische verzekeringen en ervaring heeft met het verzekeren van gebouwen waarin asbest is verwerkt. In dit artikel vertellen we je meer over in welke verzekering asbest wordt gedekt en hoe Quintes je hierbij kan helpen.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is bedoeld om schade aan een gebouw te dekken. Hierbij kan het gaan om schade als gevolg van brand, storm, inbraak of andere onvoorziene gebeurtenissen. In het geval van schade van een gebouw waarin asbest is verwerkt, is het belangrijk om na te gaan of de opstalverzekering ook dekking biedt voor asbestschade.

Het kan lastig zijn om te bepalen welke dekking er precies geboden wordt voor asbestschade en welke aanvullende verzekeringen er eventueel nodig zijn. Daarnaast kunnen de premies en voorwaarden per verzekeraar sterk verschillen. Quintes kan je helpen bij het kiezen van de juiste verzekering en al je vragen beantwoorden over wat er wel en niet is gedekt.

Wat dekt een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt dus schade aan het huis als gevolg van onder andere brand, vandalisme, waterschade en inbraak. Ook zonnepanelen kunnen optioneel onder de dekking van de opstalverzekering vallen. Daarnaast kan je schade die je zelf aan je woonhuis of gebouw veroorzaakt ook verzekeren. Verzekeraars stellen wel vaak eisen en voorwaarden aan de dekking.

Hoe zit het met een opstalverzekering en asbest? Dit hangt af van de verzekeraar, de specifieke polisvoorwaarden en de omstandigheden van het schadegeval.

Sommige verzekeraars sluiten daarom dekking voor schade veroorzaakt door asbest uit, terwijl andere verzekeraars wel dekking bieden maar mogelijk een hogere premie rekenen. Als je opstalverzekering dekking biedt voor schade veroorzaakt door asbest, dan kan de verzekering de kosten dekken voor de verwijdering en vervanging van asbesthoudende materialen in geval van schade. Als er geen schade is, zal de opstalverzekering vervanging niet vergoeden. Meer weten over alle voorwaardes en kleine lettertjes van een opstalverzekering? Quintes helpt je hier graag bij.

Meer over asbest

Asbest is een gevaarlijke stof die gezondheidsrisico's met zich meebrengt en waarvan het verwijderen vaak gepaard gaat met hoge kosten. Als een gebouw waarin asbest is verwerkt schade oploopt, bijvoorbeeld door een brand of storm, kan dit leiden tot verspreiding van de asbestdeeltjes. De kosten van de sanering kunnen dan hoog oplopen en daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste verzekering. Meer weten over asbest? Lees dan onze artikelen over asbestdaken en asbestschade.

Asbest verzekeren met een opstalverzekering

Een opstalverzekering sluit je af bij een verzekeraar en is bedoeld voor het verzekeren van de schade aan het pand en de bijbehorende bouwwerken. Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet je vaak aangeven of er asbest in het pand aanwezig is en zo ja, in welke vorm en in welke mate. Dit kan van invloed zijn op de premie en de dekking van de verzekering. In sommige gevallen kan de verzekeraar besluiten om de schade door asbest niet te dekken of om hiervoor een hogere premie te rekenen.

Opstalverzekering via Quintes

Het afsluiten van een opstalverzekering kan ingewikkeld zijn, vooral als er sprake is van bijzondere risico's zoals asbest. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke verzekeraar de beste voorwaarden biedt en welke dekkingen van toepassing zijn. Hierbij kan Quintes als verzekeringsadviseur je helpen met het afsluiten van de juiste verzekering. Wij hebben specialistische kennis in huis over agrarische verzekeringen en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste opstalverzekering met de beste dekking en premie. Daarnaast kunnen we je adviseren over het afdekken van specifieke risico's zoals asbest en hoe je hierbij de beste dekking kunt regelen. Meer weten hierover? Vraag vrijblijvend een gesprek aan met één van onze adviseurs.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.