Paardenverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Het verzekeren van je paard, pony, paardenbedrijf of -beroep is een goede keuze. Hiermee kun je namelijk voorkomen dat je onverwachts voor hoge kosten komt te staan. Stel dat je paard overlijdt, dan raak je daarmee ook de waarde van het paard kwijt. Met de juiste verzekering krijg je deze waarde uitgekeerd. Of stel dat je paard ziek wordt en je een dierenarts moet inschakelen, ook deze kosten kunnen met de juiste verzekering vergoed worden. Wij bekijken graag samen met jou wat de risico’s zijn en gaan voor jou op zoek naar een verzekeringsoplossing. Wij hebben ook een speciale verzekering voor harnachementen en vervoer. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs, wij helpen u graag met de juiste paardenverzekering. Eerst meer weten over deze verzekering? Lees dan hieronder verder!

Met betrekking tot de paardenverzekering zijn wij het enige kantoor in Nederland dat samenwerkt met alle professionele paardenverzekeraars, zoals:

  • Horse Insurance
  • EFO
  • Equipe
  • De Zeeuwse

Gerelateerde verzekeringen

Naast het verzekeren van uw paard/pony’s met een op maat gemaakte paardenverzekering, bemiddelen wij tevens in paard gerelateerde verzekeringen, zoals rijtuigen, paarden trailers, paarden vrachtwagens, paarden zadels (harnachement).

Advies over je verzekering? Laat vrijblijvend een afspraak inplannen met een adviseur.

Kijk voor meer informatie ook op onze website: Paardenverzekeraar.nl onderdeel van Quintes Finagri; een landelijk werkend professioneel en geheel onafhankelijk assurantiekantoor te Waardenburg met verzekeringen voor de agrarische sector en paardenverzekeringen als specialiteit. Onze adviseurs hebben veel kennis, ervaring en passie voor paarden en aanverwante zaken.

Veelgestelde vragen over de paardenverzekering bij Quintes

Wat dekt een paardenverzekering?

Een paardenverzekering dekt verschillende risico's, zoals overlijden, ziektekosten, chirurgische ingrepen en verlies van waarde door bijvoorbeeld ongeschiktheid voor het beoogde doel.

Hoe sluit ik een paardenverzekering af?

Het afsluiten van een paardenverzekering via Quintes is erg eenvoudig. Bij Quintes nemen we de tijd om samen met jou de risico's te inventariseren en op basis daarvan de juiste verzekeringsoplossing te vinden. Als enige kantoor in Nederland dat samenwerkt met alle professionele paardenverzekeraars, bieden we een breed scala aan mogelijkheden. We vergelijken de voorwaarden en premies, zodat je verzekerd bent van de beste dekking voor jouw paard of paardenbedrijf.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het beschermen van jouw waardevolle paarden.

Kan ik meerdere paarden verzekeren?

Ja, bij Quintes kun je meerdere paarden of pony's verzekeren onder één polis, waardoor je administratieve gemak en kostenbesparingen hebt.

Welke soorten paarden kunnen worden verzekerd?

Bij Quintes kunnen diverse paarden worden verzekerd, waaronder sportpaarden, recreatiepaarden, fokmerries, veulens en jonge paarden.

Wat zijn de premiekosten voor een paardenverzekering?

De premiekosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de waarde van het paard, de dekking en eventuele aanvullende verzekeringen. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van een passende verzekering met een scherpe premie.

Is een paardenverzekering verplicht?

Een paardenverzekering is niet wettelijk verplicht, maar het is ten zeerste aan te raden om je paard te verzekeren om financiële risico's te beperken.

Kan ik mijn paard ook verzekeren voor aansprakelijkheid?

Ja, bij Quintes kunnen we je paard ook verzekeren voor aansprakelijkheid, bijvoorbeeld als je paard schade veroorzaakt aan derden.

Hoe werkt de schadeafhandeling bij een paardenverzekering?

Bij schade meld je dit bij Quintes, waarna de schadeafhandeling in samenwerking met de verzekeraar wordt geregeld.

Heb je nog andere vragen of wil je graag meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.