Pensioenverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

In een wereld waarin financiële zekerheid op de lange termijn steeds belangrijker wordt, is pensioenopbouw een cruciaal onderdeel van onze financiële planning. Voor velen is pensioenopbouw eenvoudig, omdat het via een werkgever wordt geregeld. Je krijgt je salaris en je werkgever draagt bij aan je pensioenfonds. Maar wat als je zelfstandig ondernemer bent of als je werkgever geen pensioenregeling aanbiedt? In deze situaties wordt het je eigen verantwoordelijkheid om je pensioen veilig te stellen. Een pensioenverzekering is dan vaak een uitstekende keuze.

Direct meer weten over wat een pensioenverzekering voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze pensioenadviseurs.

Pensioenopbouw via werkgevers

Pensioenopbouw is voor de meeste mensen een automatisch proces dankzij hun werkgever. Wanneer je in dienst treedt bij een organisatie, word je vaak automatisch ingeschreven voor het pensioenfonds van het bedrijf. Dit betekent dat een deel van je inkomen wordt ingehouden en in je pensioenfonds wordt gestort.

Pensioenregelingen via werkgevers zijn een handige en aantrekkelijke manier om pensioen op te bouwen. Ze bieden automatische deelname, werkgeversbijdragen, fiscale voordelen, professioneel beheer en aanvullende verzekeringen. Echter kan niet iedereen op deze manier pensioen opbouwen.

Zelf pensioen regelen

Hoewel pensioenopbouw via werkgevers ideaal is, zijn er situaties waarin je zelf verantwoordelijk moet zijn voor het regelen van je pensioen. Hier zijn enkele van die situaties:

Pensioen voor ZZP’ers: Als zelfstandig ondernemer of freelancer bouw je geen pensioen op via een werkgever. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het opzetten en financieren van je pensioenregeling.

Wisselen van werkgever: Als je van baan wisselt en niet bij elke nieuwe werkgever pensioenopbouw hebt, moet je wellicht zelf een aanvullende pensioenregeling opzetten.

Internationale carrières: Mensen die in het buitenland werken, kunnen te maken krijgen met ingewikkelde pensioenregels en overdrachtskwesties. In zulke gevallen kan het verstandig zijn om zelf een internationale pensioenregeling te beheren.

Aanvullend pensioen: Soms is de pensioenregeling van je werkgever niet voldoende om je gewenste levensstandaard na pensionering te handhaven. In dat geval kan het nodig zijn om extra pensioen op te bouwen.

Vroege pensioenplanning: Als je van plan bent om eerder met pensioen te gaan dan de normale pensioengerechtigde leeftijd, moet je wellicht extra pensioenkapitaal opbouwen om deze plannen te realiseren.

Aanvullende inkomsten: Als je na je pensionering extra inkomsten wilt hebben, bijvoorbeeld om reizen te financieren of een tweede woning te kopen, dan is extra pensioenopbouw nodig.

In deze situaties kan het essentieel zijn om zelf een pensioenregeling te organiseren en te financieren. Een pensioenverzekering kan een van de manieren zijn om dit te doen, en de keuze voor een dergelijke verzekering kan op maat worden gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Wat is een pensioenverzekering?

Een pensioenverzekering is een financieel product dat speciaal is ontworpen om mensen te helpen pensioenkapitaal op te bouwen en zo financiële zekerheid te bieden na pensionering. Deze verzekering voorziet in een gestructureerde manier om vermogen te verzamelen, wat later kan worden omgezet in een periodieke uitkering, zoals een maandelijkse pensioenuitkering.

Premiebetalingen

Om een pensioenverzekering te starten, betaal je premies, die regelmatige bijdragen zijn gedurende een vooraf bepaalde periode. Deze premies kunnen eenmalig (koopsom), jaarlijks, maandelijks of op een andere overeengekomen basis worden betaald.

Kapitaalopbouw

De betaalde premies worden geïnvesteerd in een pensioenfonds of -rekening. Hierdoor begint je kapitaal langzaam te groeien. Deze investeringen worden vaak beheerd door financiële experts, wat helpt om een gezonde groei van je pensioenkapitaal te waarborgen.

Pensioenuitkering

Wanneer je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, kun je ervoor kiezen om je opgebouwde kapitaal om te zetten in een periodieke pensioenuitkering. Dit kan een maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse betaling zijn, afhankelijk van de voorwaarden van je pensioenverzekering.

Pensioenverzekering via Quintes

Het afsluiten van een pensioenverzekering is geen alledaagse taak, en het kan behoorlijk complex zijn gezien de vele opties en factoren die in overweging moeten worden genomen. Dit is waar de Quintes pensioenadviseur in beeld komt met zijn waardevolle diensten.

Door samen te werken met Quintes ben je verzekerd van professioneel advies, onafhankelijkheid en toegang tot een breed scala aan pensioenverzekerings opties. Het afsluiten van een pensioenverzekering wordt eenvoudiger en effectiever met de expertise van Quintes aan je zijde. Zo kun je met vertrouwen werken aan een financieel veilige toekomst en genieten van je pensionering zonder zorgen. Meer weten? Plan een gesprek in met een van onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de opties voor pensioenverzekeringen?

Pensioenverzekeringen variëren in type en structuur. Enkele veel voorkomende opties zijn lijfrentes, kapitaalverzekeringen, en beleggingsverzekeringen. Het juiste type hangt af van je persoonlijke financiële situatie en doelen.

Kan ik mijn pensioenverzekering aanpassen aan mijn specifieke behoeften?

Ja, veel pensioenverzekeringen kunnen worden aangepast aan jouw specifieke financiële doelen en behoeften. Quintes pensioenadviseurs kan je helpen bij het vinden van een pensioenverzekering die aan jouw wensen voldoet.

Hoeveel pensioen heb ik nodig?

Het benodigde pensioenbedrag verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je huidige levensstijl, financiële doelen en wensen voor je pensioen. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie hierover.
Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.