Bedrijfsautoverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Binnen je bedrijf zijn er ongetwijfeld één of meerdere personenauto's, bestelwagens of busjes die zakelijk worden gebruikt. Met de bedrijfsautoverzekering verzeker je ze goed, voordelig en geheel op maat. Je kan kiezen uit drie standaard polissen: WA, WA-plus of All Risk.

De WA-plus bedrijfsautoverzekering dekt -naast natuurlijk de wettelijke aansprakelijkheid- onder meer schade die is ontstaan door diefstal, brand, storm, hagel of aanrijdingen met dieren. De All Risk bedrijfsauto verzekering dekt ook schade die door eigen schuld is ontstaan.

Ben je op zoek naar een bedrijfsautoverzekering? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.

De dekking van een bedrijfsautoverzekering

Het verkrijgen van de juiste bedrijfsautoverzekering is van cruciaal belang om de financiële risico's van jouw zakelijke voertuigen te beheren. De dekking van een bedrijfsautoverzekering kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type polis en de verzekeraar. Bovendien beïnvloeden deze variabelen ook de premie die je betaalt voor jouw verzekering. Hieronder vind je een overzicht van de drie meest voorkomende typen bedrijfsautoverzekeringen: WA, WA-plus (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco), en wat elk type wel en niet dekt.

Polis

WA

WA-plus (Beperkt Casco)

All Risk (Volledig Casco)

Wel verzekerd

- Schade aan derden in geval van een ongeval.

- Persoonlijk letsel van derden.

- Materiële schade aan eigendommen van derden.

- Juridische kosten bij aansprakelijkheidsclaims.

Alles wat onder WA valt, plus:

- Diefstal van jouw voertuig.

- Schade door brand of natuurrampen.

- Schade door brand of natuurrampen.

- Ruitbreuk.

- Aanrijding met dieren.

Alles wat onder WA-plus valt, plus:.

- Schade aan jouw eigen voertuig.

- Vandalisme.( kan per verzekeraar afwijkend zijn)

- Normale slijtage en onderhoud.

Niet verzekerd

- Schade aan jouw eigen voertuig.

- Diefstal van jouw voertuig.

- Schade door brand of natuurrampen.

- Aanrijding met dieren.

- Vandalisme.


- Schade door opzet of roekeloos gedrag.

Een bedrijfsautoverzekering op maat via Quintes

Houd er rekening mee dat de exacte dekking kan variëren tussen verschillende verzekeraars en polissen. Daarom is het essentieel om de voorwaarden van jouw specifieke bedrijfsautoverzekering zorgvuldig door te nemen en eventueel advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsvoertuigen op de best mogelijke manier zijn beschermd. De premie voor jouw bedrijfsautoverzekering is afhankelijk van het gekozen dekkingstype, het type voertuig, jouw claimgeschiedenis en andere factoren, dus het kan variëren tussen verschillende situaties en verzekeraars.

Bij Quintes begrijpen we dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn en dat bedrijfsautoverzekeringen geen one-size-fits-all oplossing zijn. Daarom streven we ernaar om bedrijfsautoverzekeringen op maat aan te bieden, zodat jouw zakelijke voertuigen optimaal zijn beschermd, rekening houdend met jouw specifieke behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw bedrijfsvoertuigen te verzekeren met een oplossing die is afgestemd op jouw unieke situatie.

Veelgestelde vragen over een zakelijke autoverzekering

1. Is een zakelijke autoverzekering verplicht?

Ja, in de meeste gevallen is een zakelijke autoverzekering verplicht als je bedrijfsvoertuigen gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het kan wettelijk verplicht zijn om minimaal een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De precieze vereisten kunnen echter variëren op basis van jouw locatie en het type bedrijf.

2. Wat is het verschil tussen een zakelijke autoverzekering en een particuliere autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering is speciaal ontworpen om bedrijfsvoertuigen en de unieke risico's die daarmee samenhangen te dekken. Het verschil zit vaak in de dekking en tarieven, omdat zakelijke voertuigen mogelijk meer kilometers afleggen en voor bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. Ook kunnen er aanvullende dekkingsopties zijn die specifiek zijn voor zakelijke behoeften.

3. Wat wordt er gedekt door een zakelijke autoverzekering?

Een zakelijke autoverzekering kan verschillende soorten dekking omvatten, zoals aansprakelijkheid, schade aan derden, diefstal, brand, aanrijdingen en meer, afhankelijk van het type polis dat je kiest. De exacte dekking kan variëren tussen verzekeraars en beleidstypen.

4. Hoe wordt de premie voor een zakelijke autoverzekering berekend?

De premie voor een zakelijke autoverzekering kan afhangen van verschillende factoren, waaronder het type dekking, het aantal voertuigen, het gebruik van de voertuigen, de locatie van jouw bedrijf, de leeftijd en rijgeschiedenis van de bestuurders en meer. Het is raadzaam om offertes te vergelijken en advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de beste premie te vinden.

5. Kan ik mijn persoonlijke autoverzekering gebruiken voor zakelijke doeleinden?

In sommige gevallen kan dat mogelijk zijn, maar het is belangrijk om jouw verzekeraar te informeren over het zakelijke gebruik van jouw voertuig. Als jouw persoonlijke autoverzekering geen dekking biedt voor zakelijk gebruik, kan het noodzakelijk zijn om een aparte zakelijke autoverzekering af te sluiten om jouw bedrijfsvoertuigen adequaat te beschermen.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.