Pensioen

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Wil je zekerheid en stabiliteit voor je financiële toekomst? Het veilig stellen van geld voor later is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je van een comfortabele oudedag kunt genieten.

Wat is een oudedagsvoorziening?

Met een oudedagsvoorziening (ook wel pensioen) ben je ook bij het stoppen met werken verzekerd van een stabiel inkomen. Je legt periodiek geld opzij met de vrijheid van hoeveel, wanneer en waarin, waarbij rekening wordt gehouden met de fiscale spelregels. De inleg wordt naar eigen voorkeur gespaard en / of belegd tot het vooraf gezamenlijk bepaalde doelvermogen. Vervolgens zal dit vermogen worden gebruikt om een stabiel tijdelijk of levenslang inkomen te genereren tijdens je pensioenjaren. Een oudedagsvoorziening is maatwerk: het is afhankelijk van jou en je carrière.

Voordelen van een oudedagsvoorziening:

  1. Financiële zekerheid: Een oudedagsvoorziening zorgt voor financiële zekerheid en helpt je om je levensstandaard te behouden na je pensionering.
  2. Flexibiliteit: Er zijn verschillende soorten oudedagsvoorzieningen beschikbaar, waardoor je kunt kiezen voor de optie die het beste bij je wensen en (financiële) situatie past.
  3. Aanvulling op overheidsvoorzieningen en pensioen via werkgever: Een oudedagsvoorziening is een aanvulling op de AOW en het eventuele pensioen opgebouwd via de werkgever.

Het afsluiten van een oudedagsvoorziening is een cruciale stap om je financiële toekomst veilig te stellen. Door het onderzoeken van je opties, het bepalen van je wensen én het raadplegen van een Quintes pensioenadviseur kun je de juiste oudedagsvoorziening kiezen die past bij jouw situatie. Neem vandaag nog actie en geniet van een zorgeloos pensioen!

Pensioen via je werkgever

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet je eigenlijk hoeveel pensioen je precies hebt opgebouwd? Of wat de gevolgen van de voorgenomen nieuwe pensioenregels zijn voor het inkomen van later? De kans dat je een pensioengat hebt of krijgt, wordt hierdoor aanzienlijk groter. Zeker wanneer je jonger bent dan 45 jaar of het inkomen hoger is dan het wettelijk maximum pensioengevend inkomen.

Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om op aantrekkelijke manieren extra te sparen. Wij laten graag zien wat de mogelijkheden zijn.

AOW vaak niet genoeg

Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft recht op AOW. Afhankelijk van het geboortejaar kom je hiervoor in aanmerking vanaf 65 jaar (wanneer je bent geboren vóór 1955), 66 jaar (wanneer je bent geboren vóór 1960) of 67 jaar (wanneer je bent geboren na 1959).

Veel mensen realiseren zich niet dat de hoogte van een AOW-uitkering gekoppeld is aan het minimumloon. Dat komt in het beste geval momenteel neer op 1.900 euro bruto per maand voor (echt)paren. Alleenstaanden krijgen slechts zeventig procent van dit bedrag.

Complex onderwerp

De hoogte van het pensioen wordt door veel factoren beïnvloed. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding, het overlijden van je partner en arbeidsongeschiktheid. Weet jij precies wat dit voor gevolgen heeft voor jouw pensioen? Wij helpen je graag om dit inzichtelijk te maken.

Lijfrenteregeling

Een lijfrenteregeling is een goede manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om het lijfrentekapitaal op te bouwen, leg je periodiek een bepaald bedrag in. Deze inleg kan je geheel of gedeeltelijk van je belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt.

Het kapitaal dat je op deze manier opbouwt, mag je vanaf de AOW-leeftijd in een vooraf bepaald aantal maandelijkse termijnen laten uitkeren. Je betaalt hierover dan inkomstenbelasting in box 1. Zeker als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt is dit extra voordelig, omdat het belastingtarief over de eerste twee schijven voor deze groep lager is.

Pensioen helder in beeld

Om duidelijkheid te krijgen over je inkomen na pensionering, is gedegen pensioenadvies onmisbaar. We kunnen je huidige pensioenopbouw helder in kaart brengen en samen met jou bepalen of de lopende regelingen voldoen of niet. Daarnaast berekenen we de fiscale jaarruimte die je hebt om slim te sparen of beleggen en adviseren we je over je mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.