Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Advies op maat van een adviseur uit uw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Wie arbeidsongeschikt raakt, ziet vaak zijn complete leven veranderen. Het kan het resultaat van een proces van jaren zijn, waarin je jezelf continu teveel belast of je steeds zieker wordt. Het kan ook in één klap gebeuren door bijvoorbeeld een ongeval of een acute aandoening. Arbeidsongeschiktheid heeft grote gevolgen. Voor je (mentale) gezondheid, de dagelijkse bezigheden, maar ook op financieel gebied.

Het inkomen

Als je een werknemer bent, betaalt de werkgever in de eerste twee jaar van je ziekte het loon grotendeels door. Ben je bijna aan het einde van die periode, dan moet je een WIA-uitkering aanvragen bij UWV Werkbedrijf. Deze instantie beoordeelt of je volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van die beoordeling.

Extra zekerheid

In het algemeen ga je er bij arbeidsongeschiktheid flink op achteruit. Dat kan betekenen dat je in de knel komt met de maandelijkse verplichtingen, zoals huur of hypotheeklasten. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Een oplossing daarvoor kan een verzekering zijn die de inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid (of werkloosheid) opvangt.

Ben je op zoek naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan bieden wij je een prima oplossing.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Maak een afspraak met onze servicedesk. Onze collega’s plannen vervolgens een afspraak in bij onze adviseur.

Maak een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.