Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp’er of mkb’er kan een uitdagende taak zijn wanneer u dit zelf probeert te doen. Het is een complexe verzekering met verschillende voorwaarden en dekkingen die van invloed zijn op uw persoonlijke situatie.

De voorwaarden en dekkingen van een zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn complex en specifiek. Het is belangrijk om de kleine lettertjes te begrijpen en de details van de polis te kennen. Wat wordt er precies gedekt? Zijn er uitsluitingen? Wat zijn de vereisten voor het indienen van een claim? Het is essentieel om deze voorwaarden grondig te bestuderen om teleurstellingen of onverwachte situaties in de toekomst te voorkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers en MKB’ers

Er zijn verschillen tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) voor zelfstandige ondernemers (ZZP'ers) en midden- en kleinbedrijven (MKB'ers). Een cruciaal onderscheid ligt in de complexiteit en diversiteit van de werkzaamheden binnen beide groepen. ZZP'ers hebben vaak meer individuele vrijheid en flexibiliteit in hun werkzaamheden, wat kan leiden tot meer specifieke risicobeoordelingen in de AOV. Hierdoor kunnen de premies voor ZZP'ers vaak hoger zijn, omdat het beoordelen van hun specifieke risico's complexer kan zijn.

Aan de andere kant hebben MKB'ers doorgaans meerdere werknemers en een gestructureerde bedrijfsomgeving, wat de mogelijkheid biedt om collectieve AOV's te overwegen, wat kan leiden tot schaalvoordelen en lagere premies per persoon. Ook kan bij MKB'ers de focus liggen op het beschermen van zowel de ondernemer als de belangrijkste werknemers, terwijl ZZP'ers zich vaak moeten richten op individuele dekking.

Waarom zou ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Quintes afsluiten?

Het afsluiten van een mkb- of zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Quintes heeft verschillende voordelen.

Specialistische kennis

Quintes heeft ervaring en expertise op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor ondernemers. We begrijpen de behoeften van zelfstandige ondernemers en bedrijven en kunnen op maat gemaakte oplossingen bieden.

Persoonlijke service

Bij Quintes krijgt u persoonlijke ondersteuning bij het afsluiten en beheren van uw zzp arbeidsongeschiktheidsverzekering. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het claimproces.

Onafhankelijk advies

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Quintes bij het afsluiten van een verzekering is het onafhankelijke advies dat wij bieden. Als onafhankelijk verzekeringsadviseur zijn wij niet gebonden aan specifieke verzekeraars, waardoor we vrij zijn om de markt te verkennen en de beste oplossingen voor onze klanten te vinden. We streven ernaar om uw specifieke behoeften en situatie te begrijpen, zodat we u kunnen voorzien van deskundig en op maat gemaakt advies. Onze focus ligt op het vinden van de meest geschikte verzekering met de juiste dekking en premie. Bij Quintes kunt u erop vertrouwen dat uw belangen voorop staan en dat wij ons inzetten voor het vinden van de best mogelijke verzekeringsoplossing voor u als zzp’er of mkb’er.

De premie van een AOV

De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers of mkb’ers is afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om te begrijpen dat de premie voor een AOV doorgaans hoger is dan die van andere verzekeringen, vanwege het specifieke karakter van deze verzekering en het risico dat het dekt.

De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de premie van een AOV zijn onder andere:

Beroep

Het risico op arbeidsongeschiktheid verschilt per beroep. Beroepen met een hoger risico op arbeidsongeschiktheid hebben doorgaans een hogere premie.

Verzekerde bedrag

Het bedrag dat u wilt verzekeren, ook wel het verzekerde bedrag genoemd, heeft invloed op de premie. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie.

Eigen risico

Het eigen risico is het aantal dagen dat u zelf financieel verantwoordelijk bent voordat de verzekering uitkeert. Een korter eigen risico leidt vaak tot een hogere premie.

Leeftijd en gezondheid

Jongere en gezondere personen hebben over het algemeen een lagere premie dan oudere personen of personen met gezondheidsproblemen.

Aanvullende opties

Sommige verzekeraars bieden aanvullende opties aan, zoals dekking voor bepaalde aandoeningen of extra diensten. Deze aanvullende opties kunnen de premie verhogen.

Ben je op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.