Autoverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een autoverzekering verzeker je jezelf tegen schade die je aan anderen aanbrengt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om ook schade aan je eigen auto te verzekeren.

WA, WA Plus of All Risk autoverzekering?

In Nederland is iedere autobezitter verplicht om tenminste een WA autoverzekering af te sluiten. Daarmee verzeker je jezelf tegen de schade die je door je schuld aan anderen toebrengt. Je kan deze WA autoverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die door eigen schuld aan je auto is ontstaan.

Aanvullende autoverzekeringen

Bij ons kan je er verder voor kiezen om je autoverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen voor persoonlijke schade van de bestuurder en inzittenden, juridische ondersteuning en pech onderweg.

Rechtsbijstandverzekering

Bij schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heb je schade buiten je schuld om? Dan moet je deze zelf verhalen op de partij die volgens jou aansprakelijk is. Een basis autoverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp om schade aan je auto of letselschade te verhalen op de tegenpartij.

Ongevallen inzittenden

Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van je auto gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs wanneer de bestuurder verantwoordelijk is.

Schadeverzekering inzittenden

Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van je auto goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, ongeacht wie verantwoordelijk is. Ook passagiers kunnen aanspraak maken op de werkelijk geleden schade.

Pechhulpverzekering

Hoe goed je je auto ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat je pech krijgt. Met de aanvullende pechhulpverzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je kan kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

Europees schadeformulier

Wanneer je de autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je een Europees schadeformulier. Het is verstandig om dit formulier in je auto te bewaren. Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk bij de afwikkeling van de schade.

Schadevrije jaren

In elk volledige jaar dat je verzekerd bent en geen schade claimt, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je op de premie van je autoverzekering krijgt. Die schadevrije jaren kan je ook weer verliezen, bijvoorbeeld wanneer je zelf schade veroorzaakt. Elke zogenaamde schuldschade kost je 5 schadevrije jaren. Met 15 jaar of meer val je na een claim altijd terug naar 10 jaar schadevrij.

Ben je in het bezit van een auto en zoek je een passende verzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.