Bedrijfsschadeverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Een bedrijfsschadeverzekering, ook wel bekend als een verzekering tegen bedrijfsonderbreking, is een type verzekering dat bedrijven beschermt tegen de financiële gevolgen van een onderbreking van hun bedrijfsactiviteiten als gevolg van bepaalde gedekte gebeurtenissen, zoals brand, natuurrampen, diefstal of andere schade aan eigendommen.

De bedrijfsschadeverzekering dekt niet de fysieke schade aan eigendommen, maar in plaats daarvan richt het zich op het herstel van de verloren brutowinst en extra kosten die worden gemaakt tijdens de periode van onderbreking. Dit omvat onder andere vaste kosten zoals huur, salarissen, lopende kosten en mogelijke verliezen door het niet kunnen uitvoeren van reguliere bedrijfsactiviteiten.

Het is belangrijk op te merken dat bedrijfsschadeverzekeringen doorgaans niet standaard worden opgenomen in reguliere bedrijfsverzekeringen, zoals de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is een aanvullende verzekering die specifiek gericht is op het beschermen van de financiële stabiliteit van een bedrijf in het geval van een bedrijfsonderbreking.

De kosten van een bedrijfsschadeverzekering

De kosten van een bedrijfsschadeverzekering kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type bedrijf, de omvang van de dekking, de brutowinst van het bedrijf en de specifieke risico's waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.

Bij Quintes begrijpen we dat het vinden van de juiste bedrijfsschadeverzekering tegen een concurrerende premie een uitdaging kan zijn. Daarom werken we samen met een breed scala aan gerenommeerde verzekeraars. Dankzij onze sterke relaties kunnen we eenvoudig premies vergelijken en de beste verzekering voor je bedrijf aanbevelen.

Bedrijfsschadeverzekering premie

De premie van een bedrijfsschadeverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van je bedrijf, de branche waarin je actief bent, je jaarlijkse omzet en de gewenste dekking.

Het is lastig om een exacte premie vooraf te bepalen, omdat elke situatie uniek is. Echter, als ruwe inschatting kun je verwachten dat de premie van een bedrijfsschadeverzekering meestal tussen de 0,5% en 2,5% van je jaarlijkse omzet ligt.

Dit percentage kan variëren op basis van verschillende risicofactoren. Bedrijven met een hoger risicoprofiel, zoals fabrikanten of bedrijven met gevaarlijke activiteiten, kunnen een hogere premie verwachten. Daarnaast kunnen factoren zoals de locatie van je bedrijf, het type activiteiten dat je uitvoert en de geschiedenis van schadeclaims ook van invloed zijn op de premie.

Dit is slechts een ruwe schatting en het raadplegen van een verzekeringsadviseur bij Quintes is essentieel om een nauwkeurigere premie te bepalen. Onze deskundige adviseurs zullen je specifieke bedrijfssituatie beoordelen, rekening houdend met alle relevante factoren, en je voorzien van een gedetailleerde en op maat gemaakte premieberekening.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.