Waarom een AOV?

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Bescherm je onderneming én jezelf: Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering onmisbaar is voor elke ondernemer

Als ondernemer is het belangrijk om stil te staan bij de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Een ongeval, ziekte of letsel kan namelijk grote financiële gevolgen hebben voor jou als ondernemer en je bedrijf. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dan uitkomst bieden. In deze tekst zullen we de voordelen van een AOV benoemen en ook de mogelijke gevolgen bespreken als er geen AOV is afgesloten. Zo krijg je een goed beeld van het belang van een AOV voor ondernemers. Ook vertellen we je meer hoe Quintes je kan helpen met het afsluiten van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering. Direct meer weten? Vraag dan vrijblijvend een terugbelverzoek, door een afspraak te maken via het formulier rechts.

De voordelen van een AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor veel ondernemers van groot belang en vanaf 2027 zelfs verplicht. Het is één van de aangeraden verzekeringen voor ondernemers. Door het afsluiten van een AOV creëer je als ondernemer namelijk financiële zekerheid in het geval van arbeidsongeschiktheid. Maar dat is niet het enige voordeel van een AOV. Hieronder worden vier voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering nader toegelicht.

Inkomenszekerheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt voor een vervangend inkomen op het moment dat je als ondernemer niet meer kunt werken door ziekte of een ongeval. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het wegvallen van je inkomsten en kun je je volledig richten op je herstel.

Keuzevrijheid

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je zelf bepalen hoeveel risico je wilt lopen. Je kunt kiezen voor een hoog of laag eigen risico en voor een bepaalde mate van dekking. Hierdoor kun je de verzekering helemaal afstemmen op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Fiscale voordelen

De premie die je betaalt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is aftrekbaar van de belasting. Hierdoor betaal je netto minder voor de verzekering dan de brutopremie. Dit kan een aanzienlijk voordeel opleveren, vooral voor ondernemers in een hogere belastingschijf.

Maatwerk mogelijk

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan volledig op maat worden gemaakt, zodat deze perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde uitsluitingen of clausules toevoegen om de premie te verlagen of juist extra dekkingen afsluiten om meer zekerheid te creëren.

Nadelen van een AOV

Naast voordelen, kunnen er ook nadelen worden ervaren van een AOV. Deze nadelen hebben niet inhoudelijk met de AOV te maken, maar met de kosten en de complexiteit. Hieronder lees je meer hierover en hoe Quintes je hierbij kan helpen.

Hoge premies

Een nadeel van een AOV kan zijn dat de premies vaak als duur worden ervaren. Een van de voordelen van Quintes is dat wij als verzekeringsadviseur je kunnen helpen bij het maken van een goede afweging tussen kosten en dekking. Wij kunnen wij je helpen bij het afsluiten van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering, die past bij je bedrijf. We brengen je situatie in kaart, zoeken uit welke verzekeraar het beste bij je wensen past en zorgen ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Veel voorwaarden

Een ander nadeel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan zijn dat er veel voorwaarden en uitsluitingen zijn. Echter, door de hulp van Quintes kunnen we samen met je kijken naar je specifieke wensen en situatie. We kunnen de voorwaarden van verschillende verzekeraars vergelijken en je zo helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Daarnaast kunnen wij je helpen bij het begrijpen van de polisvoorwaarden en dekking.

Complexiteit

Tot slot kan het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering ingewikkeld zijn. Door de hulp van Quintes kun je dit probleem echter eenvoudig tackelen. Onze experts helpen je bij het vinden van de juiste verzekering, bij het aanvragen en afsluiten van de verzekering en bij het aanleveren van de benodigde documenten. Hierdoor kun je zonder zorgen genieten van je inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid.


Hoe Quintes kan helpen bij het afsluiten van een AOV

Als ervaren verzekeringsadviseur kan Quintes je helpen bij het vinden van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering die past bij jouw specifieke situatie als ondernemer. Hieronder staan enkele redenen waarom Quintes een waardevolle partner kan zijn bij het afsluiten van een AOV. Wil je direct meer weten over de juiste AOV voor je bedrijf? Maak dan eenvoudig een afspraak via het formulier bovenaan deze pagina.

Deskundig advies

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan ingewikkeld zijn en daarom is deskundig advies van een verzekeringsadviseur essentieel. Quintes heeft jarenlange ervaring in het adviseren van ondernemers over AOV's en kan je helpen bij het begrijpen van de complexe materie rondom deze verzekering.

Betrokkenheid

Bij ons staat persoonlijke aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een belangrijke beslissing die veel impact kan hebben op je financiële situatie. Quintes gaat graag het gesprek met je aan om je wensen en behoeften te begrijpen, zodat er een op maat gemaakt advies kan worden gegeven.

Onafhankelijkheid

Quintes is een onafhankelijke verzekeringsadviseur en werkt samen met verschillende verzekeraars. Hierdoor kan Quintes je een objectief advies geven en de verschillende opties van de verzekeraars vergelijken om zo de best passende AOV voor je te vinden.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.