Bromfietsverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Of je nu zelf een bromfiets hebt of deze aangeschaft hebt voor gebruik door personeel, het is verstandig je bromfiets te verzekeren. Bij het afsluiten van de bromfietsverzekering kijken we onder andere met je naar onderstaande zaken.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat schade die je een ander toebrengt. De premie voor WA is afhankelijk van je leeftijd, postcode en no-claimkorting.

Diefstal

Deze verzekering biedt dekking voor schade ten gevolge van joyriding en diefstal of pogingen daartoe. De diefstalpremies zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van je brom- of snorfiets en je postcode. Je kan deze dekking alleen sluiten in combinatie met een WA-dekking. Let op: de brom- of snorfiets moet, behalve met het standaardslot, altijd op slot worden gezet met een ‘categorie 3’ ART- goed-gekeurd veiligheidsslot. Welke sloten dit zijn, is bekend bij de bromfietsdealer. In geval van diefstal moeten alle originele sleutels worden meegestuurd met de schade-aangifte.

Aanrijding

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De bromfietsverzekering biedt dekking voor aanrijdingschade (ook door eigen schuld), beschadiging en vandalisme. Je kan deze dekking alleen sluiten in combinatie met de verzekeringsvormen WA en diefstal. De premie is afhankelijk van leeftijd, postcode, de nieuwwaarde van de brom- of snorfiets en de no-claimkorting.

Heb je een bromfiets, scooter of brommobiel en zoek je een passende verzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.