Collectieve ongevallenverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Uit cijfers van het CBS blijkt dat veel meer mensen slachtoffer worden van een bedrijfsongeval dan van een verkeersongeluk. Wil je je medewerkers op zo’n moment een -financiële- helpende hand kunnen bieden? Sluit dan de collectieve ongevallenverzekering voor hen af.

Een collectieve ongevallenverzekering keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van medewerkers. Door de verzekering op te nemen in het pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, profileer je je als een betrokken werkgever.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe Quintes jou kan helpen bij het vinden van een passende collectieve ongevallenverzekering en andere verzekeringsoplossingen.

Ook collectieve ongevallenverzekering in pakket bedrijfsverzekeringen

De collectieve ongevallenverzekering is een overzichtelijk product: je krijgt slechts 1 polis voor het gehele bedrijf en je hoeft de in- en uitdiensttredingen niet door te geven. Je kan er tevens voor kiezen je medewerkers 24 uur per dag tegen ongevallen te verzekeren.

Voordelen van de collectieve ongevallenverzekering medewerkers

  • Keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van medewerkers tijdens werktijd.
  • Uit te breiden tot 24 uurs dekking.
  • Scherpe premie en uitstekende voorwaarden.

Ben je op zoek naar een collectieve ongevallenverzekering? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.

Voor wie is de collectieve ongevallenverzekering bedoeld?

De collectieve ongevallenverzekering is speciaal ontworpen voor ondernemers die waarde hechten aan de veiligheid en het welzijn van hun medewerkers. Als werkgever begrijp je dat ongevallen onverwacht kunnen plaatsvinden, en het is van groot belang om de juiste bescherming te bieden aan je medewerkers. Deze verzekering is geschikt voor een breed scala aan organisaties, van kleine lokale ondernemingen tot grotere bedrijven met meerdere vestigingen. De collectieve ongevallenverzekering is bedoeld om gemoedsrust te bieden aan jou en je team, ongeacht of je de eigenaar bent van een winkel, een productiebedrijf, of een kantoor.

Een maatwerk verzekering afsluiten via Quintes

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, en daarom geloven we sterk in het bieden van maatwerk op het gebied van verzekeringen. Met een collectieve ongevallenverzekering via Quintes kun je rekenen op een oplossing die perfect aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf en medewerkers. Onze specialisten begrijpen dat elke organisatie uniek is en werken nauw met je samen om de juiste dekking te bepalen.

Bij Quintes werken we samen met vooraanstaande verzekeraars in Nederland om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de best mogelijke verzekeringsproducten. Onze sterke relaties met gerenommeerde verzekeraars stellen ons in staat om de beste premies en uitgebreide dekkingen te bieden. Dit betekent dat je met Quintes niet alleen profiteert van onze deskundigheid, maar ook van onze toegang tot een breed scala aan verzekeringsoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

De dekking van een collectieve ongevallenverzekering

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden en uitsluitingen te begrijpen om een duidelijk beeld te krijgen van wat wel en niet wordt gedekt door de specifieke collectieve ongevallenverzekering die je overweegt. Een professionele adviseur kan je hierbij helpen.

Wat wordt er wel gedekt?

Medische kosten: Kosten voor medische behandelingen en ziekenhuisopnames als gevolg van een ongeval worden gedekt. Dit omvat onder andere ambulancekosten, operaties en revalidatie.

Blijvende invaliditeit: Als een medewerker blijvend letsel oploopt door een ongeval, biedt de verzekering financiële vergoedingen die kunnen helpen bij aanpassingen aan de levensstijl en het inkomen.

Overlijden: In het tragische geval van overlijden door een ongeval, voorziet de verzekering in een vooraf bepaald bedrag dat kan helpen bij het verminderen van financiële lasten voor de nabestaanden.

Wat wordt er niet gedekt?

Ziekten en medische aandoeningen: Normale ziekten, pre-bestaande medische aandoeningen en gerelateerde behandelingen vallen doorgaans niet onder deze verzekering.

Opzettelijke handelingen: Schade veroorzaakt door opzettelijke acties van de verzekerde, zoals zelfverwonding of roekeloos gedrag, wordt meestal niet gedekt.

Natuurrampen: Schade als gevolg van natuurrampen zoals aardbevingen, overstromingen of tornado's wordt vaak uitgesloten van de dekking.

Veel gestelde vragen over de collectieve ongevallenverzekering

Wie komt in aanmerking voor deze verzekering?

Bedrijven van verschillende groottes en sectoren kunnen in aanmerking komen voor een Collectieve Ongevallenverzekering. Het is bedoeld om bescherming te bieden aan medewerkers op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Hoe verschilt deze verzekering van een reguliere ongevallenverzekering?

Een collectieve ongevallenverzekering biedt dekking voor een groep mensen, meestal medewerkers van een bedrijf. Het is specifiek ontworpen om te voorzien in de behoeften van organisaties en hun teams.

Kan ik de dekking aanpassen aan de behoeften van mijn bedrijf?

Ja, absoluut. Een van de voordelen van deze verzekering is de flexibiliteit om de dekking aan te passen aan de specifieke behoeften van je bedrijf en medewerkers.

Zijn ongevallen buiten werktijd ook gedekt?

Ja, veel collectieve ongevallenverzekeringen bieden dekking voor ongevallen die zich voordoen, zowel tijdens werkuren als in de vrije tijd van de medewerkers.

Is de collectieve ongevallenverzekering verplicht?

In de meeste gevallen is een collectieve ongevallenverzekering niet wettelijk verplicht voor bedrijven. Soms is een collectieve ongevallenverzekering wel verplicht, vooral wanneer dit is opgenomen in de Collectieve Arbeidsovereenkomst (cao). In sommige cao's is het verplicht om deze verzekering aan te bieden aan medewerkers. Voor andere bedrijven geldt dat je zelf kunt beslissen of je de verzekering afsluit.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.