Compagnonsverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Benieuwd naar wat een compagnonsverzekering kan betekenen voor jouw bedrijf? Wij helpen je daar graag mee. Bij Quintes begrijpen we dat het kiezen van de juiste verzekering een belangrijke en soms complexe beslissing is. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te begeleiden en je te voorzien van professioneel advies op maat. Met een divers team van specialisten, waaronder experts op het gebied van zakelijke verzekeringen, bieden we diepgaande kennis die je kunt vertrouwen. Direct meer weten? Maak dan eenvoudig een afspraak via het formulier op deze pagina.

Compagnonsverzekering: levensverzekering voor zakelijke partners

Als je een compagnon hebt, ben je voor een belangrijk deel afhankelijk van je zakelijke partner. Je versterkt elkaar, bepaalt samen de strategie en toont ondernemersdurf. Maar wat als je compagnon door overlijden wegvalt? In zo'n geval kan de compagnonsverzekering uitkomst bieden.

Wanneer een compagnon komt te overlijden, krijgen de erfgenamen zijn of haar deel van het bedrijf. Dit kan de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. De compagnonsverzekering keert de achtergebleven compagnon een geldbedrag uit, waarmee hij of zij het aandeel van de overleden compagnon kan overnemen.

Het belang van een compagnonsverzekering

De compagnonsverzekering is een logische polis. Wanneer je met je levenspartner een huis koopt, sluit je een verzekering af op elkaars leven. Waarom zou je dat bij een groot financieel belang als een bedrijf dan niet doen? Waar een overlijdensrisicoverzekering je in je privé beschermt, doet de compagnonsverzekering dat in je zakelijke situatie.

Het vaststellen van de juiste dekking van de compagnonsverzekering hangt af van zakelijke factoren en je persoonlijke financiële situatie. Wij helpen je graag met het maken van de afwegingen. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Voordelen van de compagnonsverzekering

  • Keert een van tevoren vastgesteld bedrag uit aan de compagnon.
  • Levensverzekering compagnon is af te sluiten op één of twee levens.
  • De dekkingsperiode en hoogte van de uitkering kan je zelf bepalen.
  • Compagnonsverzekering kan tussentijds worden aangepast.
  • Scherpe premies omdat wij de beste aanbiedingen voor je vergelijken.

Ben je op zoek naar een compagnonsverzekering? Wij helpen je graag. Maak voor een advies een afspraak met een van onze adviseurs.

De dekking van een compagnonsverzekering

De compagnonsverzekering biedt een uitgebreide dekking die specifiek is ontworpen om de risico's die kunnen ontstaan tussen zakelijke partners af te dekken.Het is belangrijk om de specifieke polisvoorwaarden en uitsluitingen van de compagnonsverzekering te begrijpen voordat je een beslissing neemt. Een professionele verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen om een duidelijk beeld te krijgen van wat wel en niet wordt gedekt binnen jouw gekozen verzekering.

Wat wordt wel gedekt?

Overlijden: In geval van overlijden van een compagnon voorziet de verzekering in een vooraf bepaald bedrag dat kan helpen om financiële zorgen te verlichten en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Blijvende arbeidsongeschiktheid: Als een compagnon arbeidsongeschikt wordt als gevolg van een ongeval of ziekte, voorziet de verzekering in een uitkering om de financiële impact op de samenwerking op te vangen.

Wat wordt meestal niet gedekt?

Opzettelijke handelingen: Schade veroorzaakt door opzettelijke acties of fraude van een compagnon wordt meestal uitgesloten van de dekking.

Bestaande medische aandoeningen: De verzekering dekt doorgaans geen gezondheidsproblemen die al bestonden voordat de verzekering werd afgesloten.

Zakelijke geschillen: Geschillen of conflicten tussen compagnons die geen direct gevolg zijn van overlijden of arbeidsongeschiktheid worden vaak niet gedekt.

Een passende compagnonsverzekering via Quintes

Het afsluiten van een compagnonsverzekering is een cruciale stap om je zakelijke samenwerking te beschermen, en bij Quintes begrijpen we dat dit maatwerk vereist. Geen twee bedrijven zijn hetzelfde, en onze specialisten zijn toegewijd aan het bieden van op maat gemaakt advies dat rekening houdt met de specifieke behoeften en doelen van jouw partnerschap. We luisteren aandachtig naar je situatie, begrijpen de unieke risico's die je bedrijf kan tegenkomen en ontwerpen dan een verzekering die precies past bij wat je nodig hebt. Bij Quintes ben je verzekerd van een deskundig team dat zich volledig inzet voor jouw bedrijf, met als doel een verzekeringsoplossing te creëren die perfect aansluit bij de complexiteit van jouw zakelijke samenwerking.

Veelgestelde vragen over de compagnonsverzekering

Wie heeft baat bij een compagnonsverzekering?

Deze verzekering is vooral geschikt voor ondernemers die een zakelijke samenwerking hebben, zoals partners, vennoten of aandeelhouders. Het biedt bescherming tegen verstoringen in de bedrijfsvoering door onvoorziene omstandigheden.

Waarom is een compagnonsverzekering belangrijk?

Een compagnonsverzekering waarborgt de continuïteit van je bedrijf in het geval van onverwachte gebeurtenissen. Het biedt financiële middelen om de impact van het overlijden of de arbeidsongeschiktheid van een compagnon op te vangen en het bedrijf draaiende te houden.

Kan ik de dekking aanpassen aan mijn behoeften?

Ja, de Compagnonsverzekering kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Je kunt de verzekerde bedragen, dekkingen en andere aspecten vaak afstemmen op wat voor jou het meest relevant is.

Moet ik de compagnonsverzekering verplicht afsluiten?

In sommige gevallen kan een compagnonsverzekering verplicht zijn volgens de statuten of afspraken tussen compagnons. In andere gevallen is het optioneel en afhankelijk van je eigen keuze en zakelijke situatie.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.