Gebouwenverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Het bedrijfspand is het visitekaartje van je bedrijf en de plaats waar de producten of diensten worden gerealiseerd. Daarom is het belangrijk om het bedrijfspand te verzekeren met een goede gebouwenverzekering.

De bedrijfsgebouwverzekering (opstalverzekering) dekt schade die door storm, brand of blikseminslag is veroorzaakt aan het pand. De standaarddekking van deze opstalverzekering is uit te breiden met dekking bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld inbraak, vandalisme en waterschade.

Ben je op zoek naar een bedrijfsgebouwenverzekering? Wij helpen je graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs of neem contact op met een van onze locaties.

De dekking van een gebouwenverzekering

Een gebouwenverzekering is een essentieel onderdeel van het beschermen van jouw bedrijfsactiva. Het is belangrijk om te begrijpen wat wel en niet wordt gedekt door deze verzekering om volledig te profiteren van de bescherming die het biedt.

Wat wordt er wel verzekerd?

Schade aan gebouwen

Een gebouwenverzekering dekt schade aan het fysieke gebouw zelf als gevolg van gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag, explosies, stormen en vandalisme. Dit omvat doorgaans de herstel- of herbouwkosten.

Vast aangebrachte zaken

Permanente elementen binnen het gebouw, zoals vaste vloerbedekking, ingebouwde keukenapparatuur en sanitair, worden meestal gedekt.

Schade aan buitenconstructies

Sommige polissen kunnen dekking bieden voor schade aan externe structuren zoals terrassen, schuttingen of bijgebouwen.

Wat wordt er niet verzekerd?

Inventaris en voorraden

Een gebouwenverzekering dekt doorgaans niet de inhoud van het gebouw, zoals meubilair, apparatuur, voorraden en andere roerende goederen. Hiervoor is een aparte inventaris- en goederenverzekering vereist.

Schade door normale slijtage

Schade als gevolg van normale slijtage, veroudering en gebrekkig onderhoud wordt meestal niet gedekt.

Opzettelijke schade

Schade die opzettelijk is veroorzaakt door jou of iemand anders wordt niet gedekt.

Niet-gedekte gebeurtenissen

Specifieke gebeurtenissen die niet in de polis zijn opgenomen, zoals aardbevingen of overstromingen, worden meestal niet gedekt.

Een gebouwenverzekering afsluiten via Quintes

Het is van cruciaal belang om de voorwaarden van jouw gebouwenverzekering zorgvuldig te lezen en te begrijpen om te weten wat wel en niet wordt gedekt. Daarnaast kan het verstandig zijn om aanvullende verzekeringen, zoals inventaris- en goederenverzekeringen, te overwegen om een uitgebreide bescherming voor jouw horecagelegenheid te waarborgen. Een deskundige verzekeringsadviseur bij Quintes kan je helpen bij het selecteren van de juiste dekking en polissen voor jouw specifieke behoeften.

Neem contact op via het formulier op deze pagina voor de mogelijkheden, onze adviseurs staan je graag te woord.

Veelgestelde vragen over de gebouwenverzekering

1. Wat dekt een gebouwenverzekering precies?

Een gebouwenverzekering dekt schade aan het fysieke gebouw zelf als gevolg van gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag, stormen, explosies en vandalisme. Het omvat doorgaans de kosten van herstel of herbouw van het gebouw.

2. Moet ik een gebouwenverzekering afsluiten als ik een bedrijfspand huur?

Als je een bedrijfspand huurt, ligt de verantwoordelijkheid voor het verzekeren van het gebouw meestal bij de eigenaar of verhuurder. Je moet echter nog steeds overwegen om een huurdersbelangverzekering af te sluiten om je eigen verbeteringen aan het pand te dekken.

3. Wat wordt niet gedekt door een gebouwenverzekering?

Typisch worden inhoudelijke aspecten, zoals meubilair, apparatuur en voorraden, niet gedekt door een gebouwenverzekering. Schade door normale slijtage, opzettelijke schade en gebeurtenissen zoals aardbevingen en overstromingen worden ook meestal uitgesloten.

4. Hoe wordt de premie van een gebouwenverzekering berekend?

De premie van een gebouwenverzekering wordt bepaald door factoren zoals het type gebouw, de locatie, de grootte, de herbouwwaarde, het bouwjaar en de dekkingsopties.

Beveiligingsmaatregelen zijn vaak een eis en niet van invloed op de premie, geschiedenis van claims zijn ook niet van invloed op de premie hooguit op acceptatiebeleid

5. Moet ik aanvullende verzekeringen overwegen voor mijn bedrijfsmiddelen?

Ja, het kan verstandig zijn om aanvullende verzekeringen zoals inventaris- en goederenverzekeringen te overwegen om jouw bedrijfsmiddelen en voorraden te beschermen, omdat deze meestal niet worden gedekt door een gebouwenverzekering.

6. Kan ik mijn gebouwenverzekering aanpassen aan de specifieke behoeften van mijn bedrijf?

Ja, gebouwenverzekeringen kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Je kunt de dekkingsopties en limieten aanpassen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf op de best mogelijke manier is beschermd.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.