Goederentransportverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Wanneer jij of een van je medewerkers regelmatig grotere hoeveelheden goederen vervoert, is de kans groot dat je wel eens schade oploopt. Dat is niet alleen vervelend voor jou als transporteur of leverancier, maar ook voor de ontvanger ervan. Met de goederentransportverzekering verzeker je jezelf tegen deze schade. En is je bedrijf uitstekend verzekerd tegen schade aan goederen door verlies of beschadiging tijdens transport.

De goederentransportverzekering keert uit bij schade tijdens het transport van goederen, of het nu om beschadiging of verlies gaat. Ook wanneer de vervoerder zelf aansprakelijk is, keert de goederen transportverzekering uit. Zo houd je de kwaliteit hoog en de klanten tevreden, ook als het eens mis gaat.

Advies over je goederentransportverzekering? Plan een afspraak in met één van onze adviseurs via het formulier op deze pagina.

De dekking van een goederentransportverzekering

Een goederentransportverzekering is van essentieel belang voor bedrijven die goederen (laten) vervoeren, of het nu over land, over zee of door de lucht is.Het is belangrijk om te begrijpen wat wel en niet wordt gedekt door deze verzekering om jouw bedrijfsactiviteiten effectief te beschermen.

Wat is er wel verzekerd?

Schade aan goederen

Een goederentransportverzekering dekt schade aan de vervoerde goederen als gevolg van gebeurtenissen zoals ongelukken, aanvaringen, brand, diefstal en vandalisme.

Transportkosten

Sommige polissen kunnen de kosten dekken die ontstaan ​​door vertragingen in de levering als gevolg van een gedekte schade.

Aansprakelijkheid

Deze verzekering kan aansprakelijkheid dekken voor schade aan derden die het gevolg is van de goederentransportactiviteiten van jouw bedrijf.

Extra kosten

Dit omvat kosten voor het overladen van beschadigde goederen op een ander voertuig en extra vrachtkosten om de lading naar de eindbestemming te brengen.

Wat is er niet verzekerd?

Niet-gedekte gebeurtenissen

Specifieke gebeurtenissen die niet in de polis zijn opgenomen, zoals oorlogshandelingen, confiscatie door douaneautoriteiten of nalatigheid, worden meestal niet gedekt.

Schade door Normaal Risico

Schade als gevolg van het normale risico van transport, zoals krassen of deuken, wordt meestal niet gedekt.

Onvoldoende verpakking

Als de schade het gevolg is van onvoldoende verpakking of onzorgvuldig laden van de goederen, kan dit worden uitgesloten.

Vertragingen zonder schade

Vertragingen in de levering zonder daadwerkelijke schade aan de goederen worden doorgaans niet gedekt.

Het is cruciaal om de specifieke voorwaarden van jouw goederentransportverzekering grondig te begrijpen om te weten wat wel en niet wordt gedekt. Dit kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en het type polis dat je hebt. Het raadplegen van een verzekeringsadviseur kan je helpen bij het selecteren van de juiste dekking en het begrijpen van de uitsluitingen om jouw goederentransport activiteiten te beschermen.

Eenvoudig afsluiten via Quintes

Bij Quintes begrijpen we dat het afsluiten van de juiste verzekering van groot belang is voor ondernemers, maar we begrijpen ook dat jouw tijd kostbaar is. Daarom hebben we het proces van verzekeringen afsluiten vereenvoudigd, zodat je snel en efficiënt de bescherming krijgt die jouw bedrijf nodig heeft.

Onze gespecialiseerde adviseurs staan klaar om persoonlijk advies te geven dat aansluit op jouw specifieke behoeften. We nemen de tijd om jouw bedrijf en de bijbehorende risico's te begrijpen, zodat we een oplossing op maat kunnen bieden. We zijn onafhankelijk, wat betekent dat we je toegang geven tot meerdere gerenommeerde verzekeraars, waardoor je keuzemogelijkheden hebt en onpartijdig advies krijgt.

Kies voor Quintes als jouw verzekeringspartner en ervaar de combinatie van maatwerk en gemak bij het beschermen van jouw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om de juiste verzekeringen af te sluiten.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.