Inventaris- en goederenverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Wat is het verschil tussen een inventarisverzekering en een goederenverzekering?

Een goederenverzekering en een inventarisverzekering zijn beide verzekeringen die bedrijven kunnen afsluiten, maar ze dekken verschillende aspecten van het bedrijf.

Een goederenverzekering richt zich specifiek op de bescherming van de goederen die een bedrijf vervoert of opslaat. Het dekt schade, diefstal of verlies van de goederen tijdens transport of opslag, zowel nationaal als internationaal. Het kan betrekking hebben op verschillende vormen van transport, zoals wegtransport, zeevervoer en luchtvracht.

Een inventarisverzekering daarentegen richt zich op de bescherming van de bedrijfseigendommen en inventaris, zoals meubilair, machines, voorraden en apparatuur. Het dekt schade veroorzaakt door gebeurtenissen zoals brand, wateroverlast, inbraak of vandalisme. Deze verzekering beschermt de waarde van de bedrijfsmiddelen en zorgt ervoor dat het bedrijf kan blijven functioneren in het geval van schade.

De premie van een inventaris en goederenverzekering

De premie voor een inventaris en goederenverzekering wordt berekend op basis van verschillende factoren. Verzekeringsmaatschappijen hanteren vaak een aantal belangrijke criteria bij het bepalen van de premie.

Verzekerde waarde

De premie is vaak gebaseerd op de totale waarde van de inventaris en goederen die je wilt verzekeren. Het is belangrijk om een realistische schatting te maken van de waarde, zodat je voldoende dekking hebt bij eventuele schade.

Soort bedrijf

Het type bedrijf en de sector waarin je actief bent, kunnen invloed hebben op de premie. Sommige bedrijven hebben van nature meer risico op schade aan hun inventaris en goederen, bijvoorbeeld vanwege specifieke bedrijfsactiviteiten of de aard van de goederen die ze opslaan.

Risicoanalyse

Verzekeringsmaatschappijen voeren vaak een risicoanalyse uit om de kans op schade in te schatten. Factoren zoals de locatie van het bedrijf, beveiligingsmaatregelen, brandveiligheid en eerdere schadeclaims kunnen hierbij een rol spelen.

Eigen risico

De hoogte van het eigen risico dat je bereid bent te dragen, kan invloed hebben op de premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie doorgaans zal zijn.

Het is belangrijk om te vermelden dat de premie voor een inventaris en goederenverzekering per bedrijf kan verschillen. Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke kenmerken en risicoprofiel. Quintes werkt samen met verschillende verzekeraars en kan je helpen bij het vergelijken van premies en het vinden van de beste verzekering voor jouw bedrijf.


Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.