Vrachtautoverzekering

Advies op maat van een adviseur uit jouw regio
Persoonlijke en deskundige inspectie door onze maatwerkdienst
Snelle schadeafwikkeling

Gewaarborgd transport met de vrachtwagenverzekering

De vrachtwagen (het vrachtwagenpark) vormt het kloppend hart van het bedrijf. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de rit of het laden en lossen, dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn.

De verzekering van de vrachtwagen(s) is maatwerk. Niet iedere ondernemer loopt immers dezelfde risico’s en geen vrachtwagen of lading is gelijk. Vrachtwagenverzekeringen zijn er dan ook in veel varianten, afhankelijk van de soort combinatie, de te verzekeren risico’s en aanvullende verzekeringen zoals rechtsbijstand. Wil je weten welke vrachtautoverzekering bij je past? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Quintes voor persoonlijk advies. Eerst meer weten over de vrachtautoverzekering? Lees dan hieronder verder!

Dekkingsvormen

Net als bij personenauto’s ben je bij een vrachtautoverzekering verplicht om tenminste een WA-verzekering af te sluiten. Deze kan je uitbreiden met onder andere een gedeeltelijke casco-dekking. De vrachtwagen is dan ook verzekerd tegen onder meer diefstal, brand, ruitbreuk en storm. Een volledige cascodekking vergoedt ook de schade die jezelf veroorzaakt.

Aanvullende verzekeringen

De verzekering van je vrachtauto is uit te breiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals een inzittendenverzekering en rechtsbijstand dekking.

Lagere premie

Acht je de kans klein dat je een beroep hoeft te doen op de vrachtwagenverzekering? Dan kan je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen, waardoor je minder premie hoeft te betalen.

Vrachtwagenverzekering via Quintes afsluiten

Bij Quintes Verzekeringen kunnen wij je helpen bij het afsluiten van een passende vrachtwagenverzekering die is afgestemd op je specifieke behoeften als transportondernemer. Als onafhankelijk verzekeringsadviseur hebben wij toegang tot een breed scala aan verzekeraars, wat betekent dat we de beste dekking tegen concurrerende premies kunnen vinden.

Met onze deskundigheid in de transportsector begrijpen wij de risico's en uitdagingen waarmee je te maken hebt. Daarom kunnen wij een op maat gemaakte verzekering aanbieden die je vrachtwagens en je bedrijf volledig beschermt. Of het nu gaat om aansprakelijkheid, cascoschade, diefstal of andere specifieke risico's, wij zorgen ervoor dat je de juiste dekking krijgt om financiële risico's te minimaliseren.

Door te kiezen voor Quintes, kies je voor betrokkenheid en persoonlijke service. Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het vinden van de meest geschikte verzekering voor jouw vrachtwagens. Vertrouw op onze expertise en maak gebruik van onze uitgebreide ervaring in de transportsector om je bedrijf te beschermen met de juiste vrachtautoverzekering.

Veelgestelde vragen over de vrachtwagenverzekering

Wat is een vrachtwagenverzekering en waarom heb ik deze nodig?

Een vrachtautoverzekering biedt dekking tegen schade die veroorzaakt wordt door of aan je vrachtauto tijdens transportactiviteiten. Het is essentieel om je vrachtauto te verzekeren, aangezien je zo financiële risico's bij ongevallen, diefstal of schade aan derden vermijdt.

Hoe wordt de premie voor mijn vrachtautoverzekering berekend?

De premie wordt bepaald op basis van diverse factoren, zoals het type vrachtauto, de waarde ervan, je schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je rijdt en de gewenste dekking. Als onafhankelijk adviseur vergelijken we de premies bij verschillende verzekeraars om de beste prijs-kwaliteitverhouding voor je te vinden.

Zijn er uitzonderingen of beperkingen in de polisvoorwaarden?

Ja, net als bij andere verzekeringen zijn er polisvoorwaarden en uitzonderingen. Ons team legt je graag de polisvoorwaarden helder uit en beantwoordt al je vragen om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent van wat wel en niet gedekt is.

Hoe kan ik een vrachtautoverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een vrachtwagenverzekering via Quintes is gelukkig vrij eenvoudig. Je kunt contact met ons opnemen via telefoon, e-mail of onze website. Ons team van experts staat klaar om je te adviseren en je te helpen bij het vinden van de juiste verzekering die past bij je bedrijfsbehoeften.

Persoonlijk advies over je verzekering?

Onze collega’s van de servicedesk plannen graag een afspraak voor je in bij een adviseur bij jou in de buurt.

Maak vrijblijvend een afspraak

Met een Quintes adviseur sta je sterker.

Welke verzekeringen heb ik nodig? Betaal ik niet te veel? Onze adviseurs brengen je risico’s in kaart. Samen kiezen we welke verzekeringen het best passen bij jouw specifieke situatie.